banner145

banner31

banner141

Turcas Petrol’ün 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Turcas Petrol 2022 yılında operasyonel ve finansal performansını iyileştirmeye devam edecek.

Endüstri Güncel 12.05.2022, 12:35 Melike Kaya Bayram
Turcas Petrol’ün 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Turcas Petrol’ün 2021 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Turcas Petrol A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Tecmen, üst yönetim ve hissedarların katılımıyla Şirket Merkezi’nde gerçekleşti.  Toplantıda; 2021 yılı faaliyet dönemine ait Finansal Tablolar, Bağımsız Denetim Kuruluşu Raporu veYönetim Kurulu Faaliyet Raporu değerlendirildi. 2021 yılına ait finansal tabloların görüşülerek onaylandığı toplantıda ayrıca 2021 yılına ilişkin kâr payı dağıtılmamasına yönelik karar da verildi.

“ÜLKEMİZE YENİ BİR DOĞRUDAN YABANCI SERMAYE GİRİŞİ SAĞLADIK”

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin Turcas Kuyucak Jeotermal Enerji Santrali’nin satışı olduğuna dikkati çeken Turcas CEO’su Batu Aksoy, “Turcas olarak enerji odaklı yatırım vizyonumuz ile şirket tarihimiz boyunca pek çok birleşme ve satın alma gerçekleştirdik. Son olarak; bildiğiniz gibi Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Santrali’ndeki tüm hisselerimizi Fransız menşeli Albioma’ya devrettik. Türkiye’ye uzun vadeli ve doğrudan yabancı sermaye yatırımı getirilmesine vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu satış işlemi sayesinde Turcas Petrol’ün konsolide finansal borçluluğunu da önemli seviyede azaltarak bu konudaki stratejimizi başarıyla uyguladık.”

“2021’DE PAZAR LİDERLİĞİMİZİ KORUDUK”

91 yıllık geçmişe sahip Turcas Petrol’ün tüm operasyonlarında ve iştiraklerinde güçlü performans sergilediğinin altını çizen Turcas CEO’su Batu Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: “Turcas olarak; akaryakıt ve madeni yağlar sektöründeki iştirakimiz Shell & Turcas Petrol’de, Türkiye çapında 1.150’yi aşkın Shell markalı istasyon ağı, akaryakıt terminalleri, madeni yağ üretim ve

pazarlama faaliyetleri ile 2021 yılında 55,5 Milyar TL net satış hasılatına ulaştık. Bu sayede sadece enerji sektörünün değil, Türkiye ekonomisinin önde gelen şirketleri arasındaki yerimizi korumaya devam ettik. Derince Madeni Yağ Fabrikamızdan 60’tan fazla ülkeye ihracat yaptık.Shell & Turcas; 2021 sonu itibariyle EPDK verilerine göre istasyonlardan direkt yapılan akaryakıt satışlarında %19,1 ile pazar liderliğini korudu. 2022 ilk çeyrekte de bu performans yükselerek devam etmektedir.Elektrik üretimi alanında ise 2021 yılında zorlu piyasa şartlarına rağmen kendi tarihimizin en yüksek yıllık üretim miktarına ulaşarak ulusal enerji sistemine 4,4 Milyar kWh elektrik temin ettik. Emre amadeliğin kritik öneme sahip olduğu bu dönemde 800 MW kurulu gücündeki Denizli Kombine Çevrim Elektrik Santralimiz, ülkenin artan elektrik ihtiyacının sağlanmasında önemli bir pay sahibi olmaya devam etti.”

LALE ERGİN’İN GÖREV SÜRESİ 3 YIL DAHA UZATILDI

Turcas Petrol A.Ş.’de 2020’den bu yana Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Lale Ergin’in görev süresinin uzatılmasına yönelik oylamanın da gerçekleştirildiği toplantıda; Lale Ergin’in Yönetim Kurulu üyeliğinin bağımsız üye statüsünde üç yıl daha uzatılmasına karar verildi. Ayrıca, görev süresi sona eren diğer Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de görev süreleri üç yıl daha uzatılarak Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiş oldu.

“TÜM PAYDAŞLARIMIZA VE HİSSEDARLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM.”

Turcas CEO’su Batu Aksoy sözlerine şunları ekledi: “2021’de elde ettiğimiz sonuçları daha yüksek hedeflerimize ulaşmakta sadece bir basamak olarak değerlendiriyor; ülkemize katma değer sağlayacak yatırımları hayata geçirme yolculuğumuzda büyük bir özveri ile çalışan değerli çalışma arkadaşlarımıza, bu yolculukta bizlere eşlik eden ve güvenen iş ortaklarımıza ve tüm hissedarlarımıza şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Puan Durumu
1. Trabzonspor 38 81