banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Türk Ayakkabı Ve Çantalarının Dünyaya Açılan Kapısı Shoexpo İzmir

48. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 16-19 Mart tarihleri arasında fuar izmir’de ayakkabı ve çanta sektörünü bir araya getiriyor.

Endüstri Güncel 15.03.2022, 08:45 15.03.2022, 08:41 Melike Kaya Bayram
59
Türk Ayakkabı Ve Çantalarının Dünyaya Açılan Kapısı Shoexpo İzmir

2020 yılında 818 milyon dolar olan ayakkabı ihracatı, 2021’de 1 milyar 6 milyon dolara kadar yükseldi. Ayakkabı sektörü, uzun süredir hedeflediği 1 milyar dolarlık eşiği aşmış oldu.Sektörün bu hedefe ulaşmasındaki en büyük pay sahiplerinden biri ise Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı oldu. Türkiye’de ki ayakkabı üretiminin yüzde 40’nı İzmir karşılıyor.

26 ÜLKEDEN SATIN ALMACI GELİYOR

Shoexpo, dünyanın buluşma noktası olmaya devam ediyor. Azerbaycan, Belarus, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Cezayir, Çekya, Ermenistan, Filistin, Fransa, Gana, Gürcistan, Irak, İspanya, İsrail, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kıbrıs, Kosova, Lübnan, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Ürdün, Yunanistan’dan gelecek profesyonel satın almacılarfuar katılımcılarıyla görüşmeler gerçekleştirip, ihracat rakamlarına yansıyacak iş anlaşmalarına imza atacaklar.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SEKTÖRE DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir fuarcılığını büyütme ve geliştirme vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Shoexpo’ya katılmamış üreticilere, ihracata yönelik kobilere destek veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 üreticiye “Ayakkabı, Çanta ve Saraciye Alanı” adıyla oluşturulan alandastant açma imkânı sunuyor.“Kobilerin ihracatla buluşması” isimli proje, ilk defa 48. Shoexpo’da gerçekleştirilecek. Böylece küçük üreticilerilere, 4 gün boyunca alanda ürünlerini sergileyip, ihracat kapılarına bir başlangıç sağlamaları için destek olunuyor.

ETKİNLİKLER SEKTÖRE HİTAP EDECEK

Sektör profesyonelleri Shoexpo İzmir’de düzenlenecek söyleşiler ve sergilerde bir araya gelecek. “Step-On Talks” sahnesi dört gün boyunca ünlü yerli ve yabancı tasarımcılara ev sahipliği yapacak. “Step-On Talks” sahnesinin konukları arasında Lady Gaga, Fergie gibi dünyaca ünlü isimlerin tasarımcısı “Kobi Levi” olacak. Levi, sektör temsilcilerine tasarıma yönelik bilgiler verecek ve birbirinden farklı tasarımları “Shoe Art Show” alanında sergilenecek.

Kadın Ayakkabısı, Erkek Ayakkabısı, Çocuk Ayakkabısı, Çanta, Saraciye, Deri Konfeksiyon gibi ürün guruplarının sergileneceği fuara;Adana, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya ve Manisa’dan yüze yakın firma katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo işbirliğiyle düzenlenecek 48.Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 16-19 Mart tarihlerindefuarizmir’de sektör profesyonellerini ağırlayacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@