banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Türkiye’nin 4. Serbest Mimarlık Derneği: BursaSMD Açıldı

Bursa ili Serbest Mimarlar Derneği (BursaSMD), Türkiye’nin dördüncü serbest mimarlık derneği olarak görkemli bir açılış yaptı.

Endüstri Güncel 26.05.2023, 13:45 Melike Kaya Bayram
69
Türkiye’nin 4. Serbest Mimarlık Derneği: BursaSMD Açıldı

Bursa’da 23 Mayıs 2023 tarihinde Çelik Palas Otel’de düzenlenen özel bir organizasyonla, Türkiye’nin dördüncü serbest mimarlık derneği olan BursaSMD’nin açılışı kutlandı. Ankara, İstanbul ve İzmir’in ardından kurulan ve Aralık 2022’de resmi olarak faaliyete geçen BursaSMD, sektör ve bölge öncülerini bir araya getiren özel bir geceyle tanıtıldı.

“BursaSMD’nin Kuruluşu, TürkSMD, İstanbulSMD, İzmirSMD ve AkdenizSMD ile Birlikte Mimarlık Sektöründe Önemli Bir Adım”

BursaSMD'nin özel gece etkinliğinde, BursaSMD'nin kurucu üyeleri, TürkSMD, İstanbulSMD, İzmirSMD yönetim kurulu üyeleri, AkdenizSMD'nin kurucu üyeleri, bölgedeki mimarlar ve akademisyenler bir araya geldi. Gecenin açılış konuşmasını ise BursaSMD Yönetim Kurulu adına Murat Cellat yaptı. Cellat, derneğin amacını ve Bursa'nın yapılı çevresinde mimari niteliği arttırma hedeflerini vurgulayarak, BursaSMD'nin bu anlamda kente önemli katkılar sağlayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “BursaSMD kuruluşunda, kentimizde aktif olarak nitelikli mimarlık hizmetleri veren mimarlar olarak bir araya geldik. Gündemimiz sürekli olarak Bursa’nın yapılı çevresinin niteliğini ileriye taşımak. Bu hedef elbette sadece mimarların eforları ile ulaşılacak bir hedef değil. Ancak mimarlar olarak yapılı çevrenin niteliğinin arttırılması ve korunmasında en fazla güce sahip meslek grubu biziz. Bu anlamda odak noktamız mimari tasarımda nitelik ve özgünlüğün kentin geneline yayılmasıdır… Ayrıca tecrübemiz, bilgimiz ve gözlemlerimize dayalı olarak büyük bir hızla büyüyen Bursa’nın süregiden inşaat yapım faaliyetleri sırasında yapılan mimari tasarımların niteliğini gündemde tutmak, ulusal ve uluslararası nitelikte işlerin ortaya çıkmasına katkı koymak ve halihazırda Bursa’da yapılan nitelikli mimari eserlerin Bursa ve Türkiye kamuoyunda temsil edilmesini sağlamayı hedefliyoruz” açıklamalarını yaptı.

“Gecede Sektörün Liderleri ve Destekçi Firmalar Bir Araya Geldi”

Gece boyunca TürkSMD Yönetim Kurulunu temsilen Mustafa Erkan Kaçar ve Ragıp Güneş Gökçek, İstanbulSMD Yönetim Kurulunu temsilen Ali Hızıroğlu, Kurtul Erkmen, İzmirSMD Yönetim Kurulunu temsilen Dürrin Ulema, Tamer Aksüt, AkdenizSMD Yönetim Kurulunu temsilen Ali Olgu Ceylan ve Alper Erden Engiz de sektör ve serbest mimarlar derneklerinin faaliyetleri hakkında katılımcılarla görüşlerini paylaştı. 

Archimim organizasyonunda düzenlenen etkinlikte, destekçi firmalar olan Cosentino, Dalsan, IQ Alüminyum, Nippon, Vitra ile Ytong’a teşekkür sertifikaları takdim edildi. BursaSMD kurucu üyelerinin proje seçkisine ve destekçi markalarının ürün sergilerine de yer verildi.

Bursa SMD kurucu yönetim kurulunda, Murat Cellat, Can Şimşek, Hakan Topcu, Ayhan Abanozcu ve Korhan Erol yer almaktadır. Murat Bostancı, Faruk Zırhlıoğlu, Nizamettin Kaya, Mustafa Mumcu, Cansu Arcan Mumcu, Merve Mazlum Topçu, Zuhal Aslı Saka, Nevzat Kasal, Haluk Yalkı, Ali İskeçeli, Öznur Topçu Kaymak ve Özgür Ediz ile birlikte toplam 17 mimar derneğin üyeleri arasında bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@