banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Türkiye’nin Endüstriyel Bilgisayar Markası Dünyaya Açılacak

Artech markasıyla yerli üretim gerçekleştiren Çizgi Teknoloji, 27 yıllık iç pazar deneyimini ve bilgi birikimini dünyaya taşımayı hedefliyor.

Endüstri Güncel 01.11.2021, 13:30 Melike Kaya Bayram
83
Türkiye’nin Endüstriyel Bilgisayar Markası Dünyaya Açılacak

Endüstrinin yanı sıra medikal ve hizmet sektörlerinde de müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini karşılayan Çizgi Teknoloji, yurt içindeki 27 yıllık birikim, uzmanlık ve tecrübesini artık yurt dışına taşıyacak.

Satış Pazarlama ve Operasyon Direktörü Mehmet Avni Berk, “Yaptığımız çalışmalar ve pazar araştırmaları neticesinde, özellikle Kanada ve Hollanda’da yerleşik yeni firmalar kurmaya karar verdik. Çizgi Teknoloji bünyesinde yer alacak firmalar üzerinden bilhassa Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına yönelik faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” diyor.

TÜRKİYE’NİN LİDER ENDÜSTRİYEL BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ

Türkiye’nin lider endüstriyel bilgisayar üreticisi Artech markaları için yaptıkları Ar-Ge çalışmalarını anlatan Mehmet Avni Berk; “Artech için Türkiye’nin lider endüstriyel bilgisayar üreticisi diyoruz. Bunu söylememizin rasyonel sebepleri var. Birincisi Türkiye’de bu konuda ilk girişimcilerden biriyiz ve pazar payımız oldukça yüksek. Pazardaki önemli sanayi gruplarının birçoğuyla çalışıyoruz ve sürekli kendimizi yeniliyoruz. Global oyuncularla rekabet edebilecek geniş bir ürün yelpazesine sahibiz ve hatta onların ötesinde, yenilikçi özelliklere sahip ürünleri müşterilerimize sunuyoruz. Bu da Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde oluyor. İnovasyona önem veren bir şirketiz ve bünyemizde Ar-Ge merkezimiz bulunuyor. Şirketimizde inovasyon kültürünü sürdürülebilir bir şekilde oturtmaya ve önceliklendirmeye çalışıyoruz. 2019 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği İnovaLİG’te, “KOBİ ölçeğinde İnovasyon Sonuçları” kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu elde ettik. Bu da gerek ürünlerimizde gerekse şirket içindeki operasyonlarımızda inovasyona verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. “dedi.

ULUSLARARASI PAZARDA YER ALACAK

İhracat konusunda yaptıkları çalışmaları ve bu kapsamdaki hedeflerini anlatan Mehmet Avni Berk ; “Çizgi Teknoloji olarak uzun yıllardır iç pazarda faaliyet gösteren bir şirketiz. Şirketimizi büyüme anlamında iç pazarda belli bir noktaya getirdik. Hem daha hızlı bir büyümeyi sağlamak hem de uluslararası tekabülü neticesinde ürünlerimizin uluslararası pazarlarda rekabetçi bir hale gelmesiyle birlikte artık uluslararası pazarlarda da yer alabileceğimizi öngörüyoruz. Bu kapsamda da bir vizyonumuz var ve hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. Gelecek üç yıl içinde gelirlerimizin yüzde 50’sinin yurt dışından, ihracattan gelmesini hedef olarak belirledik. Bu anlamda da pandemiden önce çeşitli yurt dışı fuarlarına katıldık. Her ne kadar Covid-19 ara vermemize neden olsa da 2022 yılında hızlı bir şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yaptığımız çalışmalar ve pazar araştırmaları neticesinde, özellikle Kanada ve Hollanda’da yerleşik yeni firmalar kurmaya karar verdik. Çizgi Teknoloji bünyesinde yer alacak firmalar üzerinden bilhassa Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına yönelik faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla söz konusu pazarlara Türkiye’den ulaşmak yerine, bu ülkelerde oluşturacağımız yapılar sayesinde çok daha hızlı ulaşabileceğimizi öngördük. Endüstri 4.0 uygulamalarının yaygınlaşması hasebiyle ve pandeminin ardından endüstriyel bilgisayarlarımızın haricinde ihracat potansiyeli yüksek olan sağlık alanındaki medikal bilgisayarlarımızın talep göreceği ve pazarın hızlı büyüyeceği öngörüsüyle, yatırımlarımızı ve pazar hedeflerimizi bu yönde gerçekleştirmeyi uygun bulduk.”dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@