banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Türkiye’nin ‘Yazılım Evi’ Related Digital’den Yurt Dışı Atağı

Dünyanın ve ülkemizin ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından Related Digital, yeni ofisini Pakistan’da açtı.

Endüstri Güncel 18.08.2021, 16:59 Melike Kaya Bayram
100
Türkiye’nin ‘Yazılım Evi’ Related Digital’den Yurt Dışı Atağı

Hayata geçirdiği ürün ve hizmetlerle Türkiye’nin teknoloji ihracatına destek sağlayan Related Digital, yurt dışında yeni pazarlara açılmaya hazırlanıyor. Faaliyetlerini İstanbul, Hamburg, Dubai ve Londra’daki ofislerindeki 150’ye yakın uzman çalışanıyla yürüten şirket, yeni ofisini ise Pakistan’da açtı. Yurt dışı çalışmalarını hızlandıran Related Digital, yıl sonuna kadar Malezya ve Endonezya’nın da aralarında bulunduğu yeni pazarlara odaklanarak, ofis sayısını 8’e çıkarmayı hedefliyor.Konu hakkında açıklamalarda bulunan Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, “Hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalar ve ürünler İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te Türk mühendisler tarafından geliştiriliyor. Faaliyet gösterdiğimiz alanda hizmet veren global ölçekli birçok şirkete oranla hem daha üstün standartlarda hem de daha uygun ücretler karşılığında hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“40’TAN FAZLA ÜLKEYE DESTEK VERİYORUZ”

 Bu yıl yurt dışı çalışmalarına ağırlık vereceklerinin altını çizen Kılıç, “Gelirlerimizin yüzde 20’den fazlasını yurt dışı müşterilerimizden sağlıyoruz. Bu oranı artıracağız. Ofislerimiz aracılığıyla 40’tan fazla ülkeye destek veriyoruz. Amacımız ürünlerimizin aktif olarak kullanıldığı ülke sayısını yükseltmek ama bunu yaparken de servisi mümkün olduğunca ülkemizden sağlamaya devam etmek. Bu kapsamda yeni ofisimizi Pakistan’da açtık. Bazı yurt dışı pazarlarda ne yazık ki Türk şirketlere karşı bir önyargı var. Biz sunduğumuz hizmetlerle bu önyargıları büyük oranda kırdığımızı düşünüyoruz. Pakistan’da ise Türk şirketleriyle, Türk mühendislerle çalışmayı tercih eden bir pazar var. Bu kapsamda son ofisimizin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Burada sunduğumuz hizmetlere yönelik yoğun bir talep de var” dedi.

ADETA BİR YAZILIM EVİ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’de farklı alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda şirketin en kompleks ve yoğun mühendislik gerektiren projelerinde Related Digital ile çalışmayı tercih ettiğine dikkat çeken Kılıç, “Adeta bir yazılım evi gibi çalışıyoruz. Otomotiv, finans, perakende ve turizm başta olmak üzere farklı sektörlerde hizmet veren çok sayıda global marka müşterilerimiz arasında yer alıyor. Özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren neredeyse tüm büyük şirketler pazarlama otomasyonu alanında bizimle çalışıyor. Ayrıca tüm bu hizmetleri arkasında fon desteği alamadan sürdüren sektörümüzdeki tek şirketiz” açıklamasını yaptı.

DOĞRU KAMPANYALARIN DOĞRU KİTLEYE ULAŞMASINA KATKI SAĞLIYOR!

“Hizmet verdiğimiz şirketlere hem müşteri memnuniyetini hem de satışlarını artırmaları için destek sağlıyoruz” ifadelerini kullanan Kılıç, “Markalara sunduğumuz uygulamaların merkezinde; anlamlı hale getirilen veriler yer alıyor. Markalar, müşterilerinin yaptıkları satın alma işlemlerinin ardından oluşan verileri bize iletiyorlar. Biz de bu verileri ‘anlamlı’ hale getiriyoruz ve müşterilerin adeta ‘alışveriş haritasını’ çıkarıyoruz, onların geçmişteki alışveriş alışkanlıklarını inceliyoruz. Böylece markalar müşterilerini daha yakından tanıma imkânı elde ediyorlar ve doğru kampanyayı doğru kişiye ulaştırarak satışlarını artırabiliyorlar” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@