banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Universal Robots ‘Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda Cobot Teknolojisini Tanıttı

Ambalaj sektörünün önemli markalarını ve sektör profesyonellerini buluşturan 26’ncı Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Endüstri Güncel 26.10.2021, 13:30 Melike Kaya Bayram
120
Universal Robots ‘Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda Cobot Teknolojisini Tanıttı

Dünyanın bir numaralı kolaboratif robot üreticisi Universal Robots, yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 60 binin üzerinde katılımcının ziyaret ettiği 20-23 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşen 26’ncı Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda cobot teknolojisini tanıttı. Fuarda cobot teknolojisi ile ilgili bilgi veren Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök,“Standımızda, cobot’larımızın paketleme-paletleme, konveyör üzerinde alma-bırakma, kalite kontrol, kaydırıcı ünite üzerinde çalışma ve etiketleme gibi örnek uygulamalarını sergiledik.Ambalaj sektörüne, 16 kg'a kadar yük kaldırabilen UR16e robotunun daha ağır yükleri taşıma ve tekrarlayan görevleri 7/24 nasıl yapabildiğini gösterme imkânına da sahip olduk. Kolaboratif otomasyon teknolojisininambalaj, paketleme ve paletlemede karlılık ve verimliliği nasıl artırdığını uygulamalı olarak anlattık” diye konuştu.

COBOT’LAR AMBALAJ SEKTÖRÜNDE MALİYETLERİ AZALTIYOR

Satılan ürünün doğru paketlenmesinin, kullanıcıya sorunsuz ve zarar görmeden ulaşmasının markanın imajına katkı sağlayan önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken Gök, “Düzgün paketlenmeyen ürünlerde yaşanacak sorunlar ürünün iade edilmesine bağlı olarak işletmelerin hem maliyetini artırıyor hem de zaman kaybına yol açıyor. Prestij kayıplarına dahi yol açabilecek bu aksaklıkların önüne geçebilmek, her zaman aynı standart ve yüksek kalitede paketleme yapabilen cobot’larla mümkün oluyor.Kolaboratif robotlarımız yani cobot’larımız, paketleme ve ambalajlama bölümlerinde yüzde 100’e varan sipariş doğruluğuna imza atma başarısını gösteriyor” şeklinde konuştu.

COBOT İLE YÜZDE 500’E VARAN VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLANABİLİYOR 

Ambalajlama ve paketlemenin birçok sektörün verimliliği ve kar artışı için önemli hususular arasında yer aldığınıbelirten Kandan Özgür Gök, “Cobot’larımız üretimin sınırlı alanlarında değil, baştan sona yani hammaddeden sevkiyata kadar geçen tüm süreçlerde farklı boy ve kapasiteleriyle yer alarak işletmelere yüzde 500’e varan verimlilik artışı sunabiliyor. Esnek üretim imkânları, kullanım kolaylıkları, ek maliyete yol açmamaları gibi avantajlarıyla cobot’ların ambalaj sektöründe daha yaygın şekilde yer alacağına inanıyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@