banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Üretim, Takip Ve İşgücü Maliyetlerini Azaltan Teknolojik Çözümler

Wipelot, kesintisiz çalışabilen gerçek zamanlı izleme teknolojileriyle her sektörde maksimum iş güvenliği ve verimlilik sağlıyor.

Endüstri Güncel 05.10.2021, 13:30 05.10.2021, 12:58 Melike Kaya Bayram
306
Üretim, Takip Ve İşgücü Maliyetlerini Azaltan Teknolojik Çözümler

Sanayinin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle üretimde kendini gösteren yoğun makineleşme, varlık sayısındaki artış ve çalışanların iş güvenliğinin sağlanmasındaki zorluklar bu alanda daha nitelikli çözümleri gerekli kılıyor. Üretim sahalarında hem verimliliği ve güvenliği artırmak hem de maliyetleri düşürmek için insanların ve varlıkların etkin bir şekilde takip edilmesine ihtiyaç duyuluyor. İzleme ve takip süreçlerinin manuel olarak yapılması ciddi bir zaman kaybına yol açtığı gibi hata riskini de artırıyor. Bu aşamada devreye giren ve akıllı iş çözümlerinde öncü bir teknoloji şirketi olan Wipelot, gerçek zamanlı izleme teknolojileriyle iş sahalarındaki takibi otomatik hale getirerek süreçleri iyileştiriyor.

İZLEME, TAKİP VE YÖNETME SÜREÇLERİ ANLIK YAPILABİLİYOR

Çalışanların ve ekipmanların takibi ve kontrolü, ziyaretçi izleme, demirbaş/varlık yönetimleri gibi süreçlerin kablosuz yöntemlerle uygulanmasına olanak sağlayan Wipelot, RTLS çözümleriyle varlık bilgisinin konum tabanlı olarak izlenmesini sağlıyor. Wipelot’un geliştirdiği RTLS tabanlı varlık ve personel takibi teknolojileri sayesinde işletmeler; bakım, onarım maliyetleri ve personellere ayrılan kaynakları etkin şekilde yönetirken aynı zamanda çalışma ortamından da önemli verileri topluyor. Şirketlerin toplanan veriler aracılığıyla daha doğru kararlar vermesine yardımcı olan bu sistemler, işletmelerin operasyonlarını optimize etmek için daha donanımlı hale gelmelerinde belirleyici bir rol üstleniyor.

İŞ YERİ GÜVENLİĞİNİ MAKSİMİZE EDİYOR

Güçlü alt yapısıyla üretim sahalarını akıllı hale getiren Wipelot RTLS çözümleri, riskli işlerde görev alan veya yalnız çalışanların durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlıyor.Tersanelerden maden ocaklarına kadar yüksek risk taşıyan tüm ortamlarda çalışanların durumlarından haberdar olma imkânı sunan bu sistemler, hata ve güvenlik zafiyetlerini de en aza indiriyor. Bu sayede acil durumlarda daha iyi koordine olmayı kolaylaştıran sistem, iş yeri güvenlik standartlarının gelişmesine katkı sağlıyor.

HER SEKTÖRÜN KENDİ İHTİYAÇLARINA NOKTA ATIŞI RTLS ÇÖZÜMLERİ

Madencilik, inşaat ve sanayi başta olmak üzere karmaşık iş süreçlerinin hâkim olduğu otomotiv, sağlık, petrokimya, askeriye, üretim, havacılık sektörlerinde ve iş güvenliği sağlamak istenilen her yerde kullanılabilen Wipelot RTLS teknolojisi,sektörlerin farklı ihtiyaçlarına cevap niteliğinde nokta atışı çözümler sunuyor.Örneğin, madencilik özelinde geliştirdiği Smart Mining System (Akıllı Madencilik Sistemi) ile maden sahalarında gerekli olan tüm güvenlik standartlarını eksiksiz oluşturuyor. Ödüllü sinyalizasyon sistemiylemaden içindeki ve dışındaki araç trafiğinin kontrol altına alınmasına imkân tanıyan Wipelot, bu sayedekazaların önlenmesine yardımcı olurken günlük araç geçiş sayısını artırarak verimlilik artışı da sağlıyor. 




EN AZ DONANIM VE UYGUN MALİYETLE İŞ SÜREÇLERİNİN TAKİBİ KOLAYLAŞIYOR

Wipelot RTLS çözümleri, kablosuz altyapı teknolojisi sayesinde hızlı bir şekilde kurulabiliyor. Bulut tabanlı uzaktan yönetim sistemi ve geriye dönük data yönetimi gibi fark yaratan teknolojilerle güçlendirilen bu çözümler, mümkün olan en az donanım ve uygun maliyetle sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli yöntemleri sunuyor.Wipelot’un forkliftçarpışma önleme sistemi SafeZone, araçların ve personelin üzerinde bulunan donanımlar ile talebin hacmine göre hiçbir donanıma ihtiyaç olmadan ya da çok az ek donanım ve yazılım desteğiyleentegre edilebiliyor.Şirket ayrıca, yalnız ve riskli bölgede çalışanlar için geliştirdiği iş güvenliği sistemi Lone Worker ve pandemi döneminde hayata geçirdiği Sosyal Mesafe Takip ve Uyarı Sistemi (Social Distance Tracking and Warning System) gibi özel teknolojilerinin yanı sıra motorlu-motorsuz ekipman ve personel takip sistemleri gibi çözümlerini de farklı bir altyapı ve ekstra maliyet olmadan tesislere uygulayabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@