banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Vestel’den Dünya Genelinde IoT Standartlarının Oluşmasına Destek

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, IFA 2022’de Yönetim Kurulunda bulunduğu Home Connectivity Alliance (HCA) oturumuna katıldı.

Endüstri Güncel 05.09.2022, 12:00 Melike Kaya Bayram
29
Vestel’den Dünya Genelinde IoT Standartlarının Oluşmasına Destek

Vestel adına HCA oturumunda konuşan Vestel CEO’su Turan Erdoğan: “Vestel olarak perspektifimiz‘herkes için akıllı yaşam’.Bu perspektifle geliştirdiğimiz uzun ömürlü cihazlar, TV'ler, HVAC sistemleri ve akıllı ev teknolojilerinin sadece akıllı televizyonlarla değil, aynı zamanda akıllı beyaz eşyalar ile de insanların evine girmesi hedefimiz.” dedi.

Erdoğan, bu doğrultuda Türkiye’de Evin Aklı, dünyada ise VeeZy uygulamalarında sundukları dijital hizmetler ve iş birlikleri ile kullanıcılarına çok daha kapsamlı bir akıllı hayat deneyimi yaşattıklarını da sözlerine ekledi. 

loT standartlarını oluşturmada önemli adım

Kullanıcılara daha fazla kolaylık ve seçenek sağlanmada birlikte çalışabilirliğin öneminin bilinciyle, HCA Yönetim Kurulu Üyesi olduklarını kaydeden Erdoğan, “Böylelikle son kullanıcıların tek bir mobil uygulama üzerinden her bir HCA üyesinin akıllı ürünlerini kullanabilmesi için ortak bir iletişim altyapısı oluşturuyoruz. Vestel olarak, akıllı şehir ve akıllı ev sistemlerimizle pazardaki dominant oyunculardan biriyiz. IoT teknolojilerimizde sürdürülebilirlik konusu da oldukça önemli. IoT çözümlerimizle evlerdeki enerji ve su tüketimini azaltmaya yardımcı olurken, akıllı cihazlarımızla kullanıcıların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Teknolojiyi üretmek kadar doğru kullanılmasını sağlamak da kritik önem taşıyor. HCA gibi platformlarla teknoloji şirketlerinin bir arada olması IoT sistemlerinin ve akıllı cihazların kullanımını artıracağına inanıyorum. Vestel olarak yapay zeka ve IoT konusundaki yetkinliklerimizle hala gelişmeye çok açık olan IoT alanında da standartların oluşması için sorumluluk almaya devam edeceğiz. Bu uzun soluklu yolculukta HCA Yönetim Kurulu’nda yer almamız bizim için itici güç olacak.” dedi.

Tüketicilere güvenli ve birlikte çalışabilir bir bağlantılı ev ekosisteminde daha fazla seçenek sunma misyonuyla 2021'de kurulan Home Connectivity Alliance, IoT alanındaki standartlaşmayı sağlamak adına dünyanın önemli teknoloji üreticilerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@