banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Vispera, Vispera Corp. İle ABD ’deki Faaliyetlerine Başladı

Yapay görme ve makine öğrenmesi alanında geliştirdiği teknolojileri 25 ülkeye ihraç eden Türk şirket Vispera, faaliyet gösterdiği ülkelere ABD’yi de ekledi.

Endüstri Güncel 19.08.2021, 12:30 19.08.2021, 10:32 Melike Kaya Bayram
104
Vispera, Vispera Corp. İle ABD ’deki Faaliyetlerine Başladı

Geliştirdiği teknolojileri 25 ülkede hızlı tüketim ve perakende sektörlerine çözüm olarak sunan Vispera, uzmanlığını ABD’deki şirketlere de sunmaya başladı. Sabit kamera çözümünün öne çıktığı Vispera Corp. ile şirket Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk unicorn’u olma hedefinde önemli bir adım atıyor. Shelfsight isimli bu sabit kameralar sayesinde hızlı tüketim ve perakende sektörü şirketleri satış noktalarındadevamlı takip yapabiliyor. Ayrıca Vispera’nın geliştirdiği programlar aracılığıyla anlık aksiyonlar üretilebiliyor veya dashboard’lar üzerinden de kapsamlı analizler yapılabiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vispera Eş-CEO’su Aytül Erçil, “Kurulduğumuz ilk günden itibaren Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk unicorn’u olmak için çalışıyoruz. 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız bu hedef doğrultusunda İsrail, Almanya, Hindistan, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kazakistan gibi faaliyet gösterdiğimiz ülkelere ABD’yi de ekledik ve bulunduğumuz ülke sayısını 25’e çıkardık. Bir ürünün olması gereken rafta bulunmaması, tüm dünyada toplamda 2 trilyon dolarlık bir kayıp yaratıyor. Ek olarak müşterilerin dörtte biri aradıkları ürün yoksa başka bir markayı tercih ediyor ve üçte biri de başka bir mağazaya gidiyor. Dolayısıyla ABD’de Vispera Corp. ile ağırlık vereceğimiz sabit kamera çözümümüz Shelfsight, bu kaybın önlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu yüzden sabit kameralı sistemlerimizi tüm dünyada daha da bilinir hale getireceğimiz Vispera Corp. sayesindeyıllık ciromuzun önemli bir kısmını sadece ABD’den sağlayacağız” dedi.

Vispera Eş-CEO’su Ceyhun Burak Akgül de “2020’den bu yana organizasyonel büyümeye ve yeniden yapılanmayaimza atıyoruz. Geliştirdiğimiz yapay zeka ürünleri de tüm dünyada ilgiyle karşılanıyor. Vispera Corp. ile ABD’de de faaliyet göstermeye başlayarak farklı bir pazara adım atıyoruz. Vispera'nın küresel bir teknoloji şirketi olma hedefine bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@