banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Wilo Yangın Pompaları Tüyak’da Tanıtıldı

Wilo, yangınla mücadelede geniş çözümler sunan FFS-UL/FM yangın pompalarıyla TÜYAK fuarındaki yerini aldı.

Endüstri Güncel 01.04.2022, 16:15 Melike Kaya Bayram
89
Wilo Yangın Pompaları Tüyak’da Tanıtıldı

WiloTürkiye fabrikasının yangın montaj hatlarındaüretilen ve yılda dört kez Global FM denetçileri tarafından denetlenen NFPA 20 standartlarına uygun, UL Listeli ve FM onaylı yangın pompaları TÜYAK fuarında görücüye çıktı.Müşterilerine bütünleşik bir çözüm ortağı olabilmek için tüm segmentlerde hizmet vermeyi hedefleyen Wilo, yangın pompası alanında dasektörde öncülük ediyor.

YANGINLA MÜCADELEDE TÜM GLOBAL STANDARTLARI KARŞILIYORUZ

Fuara katılımlarına ve yangın pompaları hakkında bilgi veren Wilo Türkiye Yangın Sistemleri Satış Sorumlusu İsmet Öztürk, “Yangın pompaları, üretim tesislerinden konut komplekslerine, enerji santrallerinden okullara, hastanelerden havaalanlarına kadar tüm yapılarda tesisatların kalbi konumunda bulunuyor. Herhangi bir yangın anında, itfaiye istasyonu bilgilendirilmeden ve itfaiye personeli harekete geçmeden önce yangın pompaları bir felaketi önleyebiliyor. Günümüzde teknolojinin sağladığı yeniliklerle, pompa sistemleri yangın güvenliği konusunda daha etkili çözümler sunuyor. Yangın ile mücadele konusunda da dünyada birçok standart uygulanıyor.Wilo'nun kendi fabrikasında ürettiği yangınla mücadele pompa sistemleri, bu alanda gerekli tüm global standartları karşılıyor. Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen TS EN 12845 ürün standardının yanı sıra, FFS sistemlerini oluşturan bileşenleri kapsayan ISO 9001 sertifikası, dünyada yangın ile ilgili kabul gören NFPA20 standartlarına uygun UL listeli FM onaylı, EN 12845 (Wilo-SiFire) gibi standartlar Wilo tarafından sağlanıyor” açıklamalarında bulundu.

YANGINLA MÜCADELE İHTİYAÇLARI İÇİN DOĞRU SİSTEM ÇÖZÜMLERİ

Yangın felaketi ile karşılaşma riskinin azaltılmasında yangın pompalarının seçimi, montajı ve bakımının büyük önem taşıdığını belirten Öztürk; “Binalarda yangınla mücadele sistemlerini projelendirirken, yönetmeliklere azami duyarlılıkta uymak ve bunu yapmak için sistem bileşenlerinin hangi amaçla kullanıldıkları bilmek gerekiyor. Yangın pompalarının, diğer pompa sistemlerine kıyasla çok nadiren kullanıldığından, her zaman çalışır durumda olduğundan emin olmak ve bu kontrollerin kolaylıkla yapılabiliyor olması büyük önem taşıyor. Wilo olarak yangınla mücadele uygulamalarını; pompa, motor, kontrol panosu, alarm donanımı ve diğer hidro-mekanik aksamları kapsayan “FFS sistemi” (Fire Fighting System) başlığı altında topluyoruz. Bu sistemler bir yangın anındaihtiyaç duyulan debinin, istenilen basınç ile transferinin gerçekleştirmesini sağlıyor. Ayrıca otomasyon, kontrol ve alarm olanakları sayesinde müşterilere güven verirken ön montajı yapılmış, kompakt tasarımı sayesinde maksimum konfor sunuyor” dedi.

YEDİNCİ ULUSLARARASI YANGIN VE GÜVENLİK SEMPOZYUMU BAŞLADI

İki yılda bir yapılan “Uluslararası Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Yangın Güvenliği Sergisi”nin yedincisi 31 Mart - 2 Nisan 2022 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Sergi Salonu’nda sektör temsilcilerini buluşturuyor. Yangın ve güvenlik alanında bilimsel ve teknolojik gelişmelerin tartışılacağı, tasarımcı, uygulayıcı, araştırmacı ve işletmecilerin bir araya geldiği fuarda, teknolojik gelişmeler tanıtılırken yeni ürünler de sergileniyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@