banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Yapay Zekâ Girişimleri İçin Yarışma Başvuruları Başladı

Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fon bulucu işbirliğiyle gerçekleştirilen Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması başvuruları başladı.

Endüstri Güncel 22.09.2021, 14:00 24.09.2021, 08:39 Melike Kaya Bayram
71
Yapay Zekâ Girişimleri İçin Yarışma Başvuruları Başladı

Dünya çapında iyi niyet temsilcisi olmak ve toplumsal katma değer üretmek amacıyla 1982 yılından bu yana iş insanlarını bir araya getiren Ataköy Rotary Kulübü tarafından ikinci kez organize edilen Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması başladı. Uluslararası Rotary'nin Yönetim Kurulu’nda görev alan ilk Türk Rotaryeni olan Örsçelik Balkan’ın profesyonel hayatı boyunca bilim ve inovasyonu öne çıkaran ruhunu yaşatmak üzere yola çıkan yarışma bu yıl Türkiye’nin Yatırım ve Fonlama Merkezi fonbulucu iş birliğiyle düzenleniyor.

Yarışma ile Uluslararası Rotary’nin 7 odak noktası olan “Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü”, "Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi", “Temiz Su ve Hijyen”, “Anne ve Çocuk Sağlığı”, "Temel Eğitim ve Okuryazarlık", “Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma” ve “Çevre” konularına yapay zekâ kullanarak yenilikçi ve teknolojik çözümler getiren projelerin desteklenmesi hedefleniyor. 

Yarışma sonucunda pilot uygulaması geliştirilmiş ve ticarileşmemiş yapay zekâ projeleri arasında dereceye giren girişimler sırasıyla 15.000 TL, 10.000 TL ve 5.000 TL para ödülüne hak kazanırken, projeleriyle paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu Invest’te yatırım turuna çıkma şansına sahip oluyor. Böylelikle girişimlerin yatırımcılarla buluşturulması, kitle fonlama süreçleri hakkında deneyimlerinin olması, projelerin daha büyük kitlelere ulaştırılması ve yatırım turlarının tamamlanması ile fonbulucu güvencesi altında ticarileşme süreçlerinin başlatılması planlanıyor.

Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması ayrıca kurulacak ekosistem ile ulusal ve uluslararası girişimcilik alanına ivme kazandırılması; girişimlerin geliştirecekleri yerli teknolojiler ile uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanması; inovasyon yetkinliğinin derinleştirilmesi; genç girişimcilere fikirlerini hayata geçirebilmesi için alan açılması ve girişim hızlandırma yaklaşımı ile girişimlerin bir sonraki aşamaya taşınması gibi önemli amaçlara hizmet ediyor. Öte yandan kitle fonlama farkındalığı yaratılarak girişimlere yönelik yatırımların yaygınlaştırılması da amaçlananlar arasında yer alıyor.

Yapay zekâ tabanlı en az demo veya prototip sunabilecek başvuruların kabul edileceği Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması ile ilgili tüm detaylara www.yapayzekayarismasi.com’dan ulaşılabiliyor.Son başvuru tarihi 30 Eylül 2021 olarak belirlenen yarışmaya invest.fonbulucu.com üzerinden katılım sağlanabiliyor.

Rotary Nedir?

Rotary, toplumsal hizmet sunmak ve dünya çapında iyi niyet ve barışı ilerletmek amacıyla iş insanlarını ve profesyonel liderleri bir araya getiren ve 1905 yılından bu yana kesintisiz olarak faaliyetlerine devam eden uluslararası bir hizmet kuruluşudur. Ataköy Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary 2420. Bölge’de 1982 yılından bu yana hizmet faaliyetlerini sürdüren bir dernektir. Kurulduğu yıldan bu yana, toplumsal fayda sağlayan sayısız projeler gerçekleştirmiştir.

Örsçelik Balkan Kimdir?

Örsçelik Balkan, Robert Koleji İş İdaresi ve İktisat Yüksek Okulu mezunudur. Aynı okulda Sanayi Yönetimi konusunda yüksek lisans eğitimi almıştır. Uluslararası düzeyde elektrik enerjisi dağıtım sistem ve ürünleri üreticisi EAE Elektrik A.Ş.’nin Kıdemli Yönetim Kurulu üyeliğinde bulıunmuştur. Uluslararası Rotary'nin Yönetim Kurulu’nda görev alan ilk Türk Rotaryeni olan Örsçelik Balkan, 1987-1988 döneminde Uluslararası Rotary 243. Bölge Guvernörlüğü, 2006-2008 döneminde Uluslararası Rotary Direktörlüğü ve 2015-2019 döneminde Uluslararası Rotary Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği yapmıştır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@