banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

“Yetenek Kıtlığı Artıyor, Önlem Alınmalı”

Firmaların üst düzey yöneticilerinin faaliyetlerinde yer aldığı Vizyon 100 platformunun toplantısı, “Üretimin Yeni Hali” başlığıyla İzmir’de gerçekleştirildi.

Endüstri Güncel 01.07.2022, 10:30 Melike Kaya Bayram
88
“Yetenek Kıtlığı Artıyor, Önlem Alınmalı”

Pandeminin ilk dönemlerinden bu yana gerçekleştirilen ve Türkiye’nin başarılı firmalarından üst düzey birçok yöneticiyi buluşturan Vizyon 100 toplantısının yeni adresi İzmir oldu. Yaklaşık 100 şirketin CEO ve Genel Müdür seviyesindeki üst düzey yöneticilerinin katılım gösterdiği ve fiziksel olarak gerçekleştirilen toplantıda, Üretimin Yeni Hali başlığı ele alındı. Yeni dönemdeki üretim koşullarının farklı bakış açılarının konuşulduğu toplantıda; sürdürülebilirlik, küresel yetenek kıtlığı, küreyerelleşme, döngüsel ve mutluluk ekonomisine geçiş, altyapılardaki yetersizlikler ve iş birliği kültürünün olmamasının getirdiği verimsizlik konuları da irdelendi.

“Türkiye’de yetenek açığı yüzde 48’e ulaşmış durumda”

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Vizyon 100 Kurucu Üyesi ve FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, firmaların tek başına oluşturduğu güç ya da aldığı doğru aksiyonların her zaman sonuca götürmediğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:“Türkiye’de şu an yetenek açığı yüzde 48’e ulaşmış durumda. Buna önlem alınmadığı takdirde ise yetenek kıtlığı önümüzdeki dönemde büyük sorun yaratacak.Bunun yanı sıra dünyadaki ekonomik istikrarsızlık,iklim değişikliği ve buna bağlı doğal afetler, siber ataklar, iş gücü eksikliği ve ticaret savaşları, şirketlere tedarik zincirinde sürekli test edileceği ortamlar yaşatmaya devam edecek.Bunu aşmak için yeni döneme uygun risk yönetimi uygulanmalı. Her koşulda üretmek ve rekabetçi kalmak için sanayide dijitalleşmenin de vazgeçilmezler arasında yer alarak zamanında ve doğru uygulanması gerekiyor.Yeni çağın muhtaç üçlüsünü oluşturan ‘insan’, ‘teknoloji’ ve ‘sürdürülebilirlik’. Ya birlikte yaşarlar ya da birlikte yok olurlar.“

“Mevcut koşulları farkına vararak lehimize çevirebiliriz”

İzmir’deki toplantıya yönelik olarak “Vizyon sahibi yöneticilerle sadece bugünü değil yarının dünyasını da konuşmak son derece önemliydi” diyen Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretimin Yeni Hali başlığıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda her birimizi ilgilendiren ortak konuları ele aldık. Pandeminin ardındanyeni dünya düzeni yok, yeni dünya düzensizliği içindeyiz ve bu durum kalıcı görünüyor. Mevcut koşulları farkına vararak lehimize çevirebiliriz. Sürecin her ne kadar farkında olursanız ve önlemlerinizi alırsanız başarılı olmanız o derece kolay olur” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@