banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

AkzoNobel, Lankwitzer Lackfabrik’i satın alıyor

Dünyanın en büyük boya ve kaplama üreticilerinden olan AkzoNobel performans kaplamaları portföyünde büyümeye devam ediyor.

Endüstri Yatırım 07.07.2022, 13:45 07.07.2022, 18:29 Melike Kaya Bayram
195
AkzoNobel, Lankwitzer Lackfabrik’i satın alıyor

Dünyanın en büyük boya ve kaplama üreticilerinden olan AkzoNobel performans kaplamaları portföyünde büyümeye devam ediyor. Sıvı jant boyaları üreten Almanya merkezli Lankwitzer Lackfabrik’i satın almak için başvuru yapan AkzoNobel, onayların 2022 yılsonuna kadar tamamlanacağını öngörüyor.

Almanya'nın Leipzig kentindeki üretim sahasında faaliyet gösteren Lankwitzer Jant Boyalarının Daimler, Audi, VW, Opel, Fiat ve Renaultgibi ünlü otomobil üreticilerinden onaylarıbulunuyor.

AkzoNobel'in Performans Kaplamaları Ticari Sorumlusu (Chief of Commercial Officer) Michael Friede “Planlanan satın alma, şirketimizin büyüme stratejisiyle doğrudan uyumlu. Heyecan verici fırsatlara sahip bu pazar yeni sektörlere erişimi artıracak ve tedarik ettiğimiz yenilikçi ürün yelpazesini genişletecek.” dedi.

AkzoNobel Türkiye Ülke Koordinatörü Sanal Limoncuoğlu ise “Bu başarılı işletmeyi bünyemize kattığımızda mevcut toz boya portföyümüze tamamlayıcı ürünler ekleyecek ve müşterilerimize sunduğumuz çözümleri arttırabileceğiz. Müşterilerimize hem sıvı hem toz alüminyum jant kaplaması sağlayarak jant endüstrisi için tek çözüm merkezi olabileceğiz. Bu da otomotiv pazarındaki konumumuzu önemli ölçüde güçlendirecek.”dedi.

Çin’dede faaliyetlerini büyüten Lankwitzer'in Leipzig tesisinin yanı sıra, jantboyaları operasyonları kapsamında Almanya ve Türkiye'de laboratuvarları bulunuyor.

Bu anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte AkzoNobel'in son iki yılda yaptığı satın almalara bir yenisi eklenecek. Firma Latin Amerika'daki “Grupo Orbis”, İspanya ve Portekiz'deki “Titan Paints”, ABD'deki“New Nautical Coatings”satın almalarını tamamlamış ve son olarak, Afrika’daki Kansai boya ve kaplama faaliyetlerini bünyesine dahil etmek üzere anlaşma imzalamıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@