banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Avrupalı Yatırım Fonundan Türkiye Sağlık Pazarına Büyük Yatırım

Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Asya ülkelerinde faaliyet gösteren özel sermaye fonu CEECAT Capital, Türkiye’de sağlık alanında önemli bir yatırıma imza attı.

Endüstri Yatırım 17.06.2021, 17:00 17.06.2021, 16:49 Melike Kaya Bayram
405
Avrupalı Yatırım Fonundan Türkiye Sağlık Pazarına Büyük Yatırım

Teknolojik üretim yetkinliği ve rekabetçi konumu ile, Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere beş kıtada 100’e yakın ülkeye ihracat yapan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş.’nin çoğunluk hisseleri, CEECAT Capital tarafından satın alındı. Böylece Avrupalı yatırım fonuTürkiye tıbbı cihaz sektöründe çok önemli bir yatırıma imza atmış oldu.

BÖLGESEL FONUN İLK YATIRIMI DÜNYA DEVLERİNİN TEDARİKÇİSİ AYGÜN’E

CEECAT Capital’in yaptığı açıklamaya göre; dünya devlerinin güvenilir tedarikçisi Aygün, Mart 2021’de ilk kapanışını 120 milyon euro taahhütle gerçekleştiren “CEECAT Fund II” isimli fonun ilk yatırımı oldu. CEECAT Fund II’nin yatırımcıları arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Avrupa Yatırım Fonu (EIF) ve bölgesel emeklilik fonları gibi finansal kuruluşlar yer alıyor.

CEECAT CAPİTAL GRUBU’NDAN DİDEM ANIL: BU YATIRIMLA AYGÜN, DÜNYANIN LİDER OYUNCULARI ARASINA GİRECEK

Aygün Cerrahi Aletler AŞ’nin tıbbi cihazlar ve medikal gereçler alanındaki inovatif yaklaşımından ve mükemmeliyetçi üretim anlayışından çok etkilendiklerini belirten Didem Anıl “Bu satın alma ile şirketi kısa zamanda dünyanın lider oyuncuları arasında hakettiği konuma getirmeyi amaçlıyoruz. 1988’de kurulan küçük bir atölyenin, bugün ürün kalitesiyle küresel liderlere rakip bir firma haline gelmesine öncülük eden Mehmet Aygün’le beraber büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımız tam. Ayrıca bu yolculuğa güçlü ve uluslararası sektörel deneyimiyle yeni CEO’muz Mehmet Tanyolaç’ın önderliğinde çıkmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.



AYGÜN, DÜNYADAKİ İKİNCİ BÜYÜK ÜRETİCİ

Sterilizasyon konteynerleri ile küresel pazarda ikinci büyük, cerrahi motor sistemleri ile de yerel pazarda lider üretici olan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş., Batı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere beş kıtada 100’e yakın ülkeye ihracat yapıyor. Ar-Ge ve ticarileşme süreçleri tamamlanan “Tek Kullanımlık Steril Ürünler” ve “Cerrahi Aydınlatma Sistemleri”, CEECAT Capital ile ortaklık sonrası dönemde Aygün’ün odaklanacağı yeni alanlar olacak.

AYGÜN KURUCU ORTAĞI, MEHMET AYGÜN: ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIMIZI ARTIRACAĞIZ

34 yıl önce kurulan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş.’nin Türkiye’nin ilk ve lider cerrahi motor üreticisi olduğunu belirten Mehmet Aygün, “Küçük adımlar ama büyük bir aşkla başladığımız üretim faaliyetlerimizi, yüksek teknoloji sınıfındaki tıbbi cihazların tasarımı, üretimi ve tüm dünyaya ihracatı ile sürdürüyoruz. Ayrıca ülkemiz ekonomisine, rekortmenlik seviyesinde ödediğimiz vergi ile de katkı sağlamanın onurunu yaşıyoruz. Daha hızlı büyüme arzumuz ve kurumsallaşma hedefimiz için CEECAT Capital’in gücü ve imkanları ile heyecan verici bir yola çıkıyoruz. Duygu ve mühendisliği, meslek aşkı ile bir araya getiren kıymetli ekibimize ve tüm süreçlerde emeği geçenlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.



AYGÜN CEO’SU MEHMET TANYOLAÇ: SEKTÖRLERİNİN İKİ GÜÇLÜ OYUNCUSU BİR ARAYA GELDİ

Dünyanın önde gelen medikal ve tıbbi cihazlar şirketlerinde yurt dışında ve Türkiye’de özgün deneyimleri olan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş. CEO’su Mehmet Tanyolaç ise “Bu yatırım, iki başarı odaklı kültürü ve yetkinliği bir araya getirerek, güçlü bir iş birliği ve buna bağlı olarak da ciddi bir küresel büyüme iradesini ortaya çıkarttı. Her anlamda mükemmele odaklı Aygün ekibi ile elimizdeki bu cevheri hep birlikte işleyeceğiz; bu yolculuğun ve enerji dolu ekibin bir parçası olmaktan heyecan ve onur duyuyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@