banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Bitpanda, 263 Milyon Dolarlık Yatırım Alarak 4,1 Milyar Dolar Değere Ulaştı

Bitpanda, teknolojik altyapısını geliştirmek ekibini güçlendirmek, uluslararası alanda genişleme ve büyümeyi desteklemek için 263 milyon dolarlık yatırım aldı.

Endüstri Yatırım 17.08.2021, 17:00 Melike Kaya Bayram
188
Bitpanda, 263 Milyon Dolarlık Yatırım Alarak 4,1 Milyar Dolar Değere Ulaştı

Dijital yatırım platformu Bitpanda, Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen 263 milyon dolarlık C Serisi yatırım turu sonrasında 4,1 milyar dolarlık değere ulaştı. Şirket, alınan yatırımı organizasyonu ölçeklendirmek, teknolojik altyapısını geliştirmek, ekibini güçlendirmek, uluslararasıalanda büyümeyi hızlandırmak için kullanacak.

Unicorn statüsü kazandıktan sadece 4 ay sonra imzalanan C Serisi yatırım turu, Alan Howard ve REDO Ventures'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar LeadBlock Partners ve Jump Capital'in katılımıyla Valar Ventures tarafından yönetildi. Ağustos ayında imzalanan C Serisi yatırım turu anlaşması her zaman olduğu gibi Avusturya Finansal Piyasalar Otoritesi’nin (FMA) onayına tabi olacak.

2014 yılında Eric Demuth, Paul Klanschek ve Christian Trummer tarafından Avusturya'da kurulan Bitpanda, 2014 yılında bir kripto alım satım şirketi olarak faaliyetlerine başladı.Kurulduğu günden beri, Bitpanda herkese inandıkları tüm araçlara; komisyonsuz kesirli hisse senetleri, kripto para birimleri veya değerli metallere; 1 dolar gibi düşük bedellerle yatırım yapma özgürlüğü ve esnekliği veren çok yönlü bir yatırım platformuna dönüştü.Yaklaşık 3 milyon kullanıcısıyla Bitpanda, Avrupa'nın en hızlı büyüyen finteklerinden biri. Her yıl istikrarlı bir şekilde müşteri sayısını 6 kat artırmayı başaran şirketin 2021 gelirlerini bir önceki yıla göre 7 kat artırması bekleniyor. Bitpanda, B serisi yatırım turunu yapıldığından beri lider bir yatırım platformu olma yolunda önemli ilerleme kaydetti.

BİTPANDA 500’DEN FAZLA ÇALIŞANI İLE HİZMET VERİYOR

Şirket, Nisan ayında Avrupa’daki kullanıcıların 7/24 ve komisyonsuz olarak yatırım yapabilecekleri hisse senetleri ürün yelpazesini hizmete aldığını duyurdu. Haziran ayında Bitpanda Whitle Label projesi ile B2B pazarının potansiyelinden yararlanmak üzere altyapısını müşterilerine alım satım hizmeti sunmak isteyen finteklere ve bankalara açtı.

Merkezi Avusturya'nın Viyana kentinde bulunan Bitpanda, 50'den fazla ulusu temsil eden 500'ün üzerinde çalışanıyla hizmet veriyor. Viyana, Barselona, Berlin, Krakow, Londra, Madrid, Milano, Paris ve İstanbul olmak üzere Avrupa genelinde 9 şehirde kurulu teknoloji merkezleri ve ofisleriyle de güçlü bir işveren konumunda.

Şirket kısa süre önce, geleceğe yönelik blokzincir teknolojisini kullanacak ve en gelişmiş teknolojileri üretebilecek Avrupa çapındaki yetenekli insanları bir araya getirmeye odaklanmış ilk uzaktan çalışmaya dayalı Blokzincir Araştırma ve Kalkınma Merkezinin açılışını duyurdu. Şirket ayrıca büyüme stratejisi çerçevesinde Avrupa’da yeni ofisler açmayı planlıyor.

Bitpanda büyüme stratejisini şekillendirmek üzere; eski Adyen ve MessageBird çalışanı Lindsay Ross’u Baş İK Sorumlusu (CHRO), eski Revolut ve Uber çalışanı Irina Scarlat’ı, Baş Büyüme Sorumlusu (CGO), eski Farfetch  çalışanı João Luís’i, Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ve eski N26 çalışanı Michael Keskerides’i,  Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak dört yeni yöneticiyi ekibine kattı.

DEMUTH: BİRİNCİ SINIF YETENEKLERİ BÜNYEMİZE KATARAK BÜYÜYORUZ.

Bitpanda'nın Kurucu Ortağı ve CEO'su Eric Demuth alınan yatırım ile ilgili şunları söyledi: “Bitpanda'yı 2014 yılında net bir vizyonla başlattık: yatırımı her yerde herkese daha da yakınlaştırmak. İşleri gerçekleştirmek için sürekli “kollarını sıvayan” yetenekli ekip üyelerimizin çabaları olmasaydı bugün burada olamazdık. Yolculuğumuzu bu inanılmaz insanlarla paylaştığımız için minnettarız. Bu nedenle büyüme stratejimizin odak noktasını birinci sınıf yetenekleri bünyemize katarak ekibimizi güçlendirmeye devam etmek oluşturuyor.  Bu yatırım turunda eski ve yeni yatırımcılarımızın bizlere duydukları güven için de minnettarız. Finansın geleceğini şekillendirirken Bitpanda'yı Avrupa ve ötesinde 1 numaralı yatırım platformu haline getirirken birlikte çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz”.

Valar Ventures Kurucu Ortağı Andrew McCormack Bitpanda ile imzalanan anlaşma hakkında şunları söyledi: “Bitpanda'nın potansiyeline başından beri inandık. Eric, Paul, Christian ve Bitpanda ekibinin elde ettiği sonuçlardan etkilendik. 2021'in ilk yarısında edinilen 1,2 milyondan fazla kullanıcı, etkileyici net gelir artışı ve birinci sınıf yönetici işe alımları ile Bitpanda, hiper büyümenin sürdürülebilir bir şekilde elde edilebileceğini canlı kanıtı olarak duruyor. Yatırım dünyasını her yerde herkesin parmaklarının ucuna getirmek için birlikte daha fazla çalışmaktan heyecan duyuyoruz."

LeadBlock Partners'ın Genel Ortağı ve Kurucu Ortağı David Chreng-Messembourg ise konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı. "Giderek artan rekabetin olduğu bu pazarda, birçok işletme büyüyor, bazıları kârlı, ancak çok azı sürdürülebilir bir şekilde hiper büyümeyi başarıyor ve pazar lideri oluyor. Bitpanda kesinlikle onlardan biri. Eric, Paul, Christian ve Bitpanda ekibiyle yakın iş birliği içindeyken, yenilik yapma, en iyi yetenekleri şirkete katma  ve vizyonlarını gerçekleştirme becerilerinden sürekli olarak etkilendim. Onlarla bu heyecan verici yolculuğa devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@