banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Bocchi Tasarım, İnovasyon ve Ar-Ge Yatırımını 5 Katına Çıkarıyor

Bocchi 25 farklı renk seçeneğiyle banyo ve mutfaklarda beyazın tek düzeliğine meydan okuyor.

Endüstri Yatırım 21.03.2022, 17:15 Melike Kaya Bayram
117
Bocchi Tasarım, İnovasyon ve Ar-Ge Yatırımını 5 Katına Çıkarıyor

İtalyan kökenli Bocchi, 2022 yılında skalasına eklediği beton, petrol mavisi, Burgonya bordosu ile birlikte25 farklı seçenek sunan yeni renk skalasını 21 Mart Dünya Renk Günü’nde lanse etti. Tasarımlarını ‘Ilbagnopertutti’ (Herkes için banyo) mottosuyla hayata geçiren Bocchi, 18 farklı banyo ve 5 farklı mutfak koleksiyonunu müşterilerinin tercihine göre renklerle kişiselleştiriyor.Türkiye’nin en geniş renk yelpazesine sahip banyo mutfak markası Bocchi, mekânlarda beyazın tekdüzeliğine meydan okuyor.

Bocchi’nin renk skalasında mat ve parlak tonlarındaki siyah, beyaz ve altın renginin yanı sıra gri, yasemin, kaşmir, turuncu,bisküvi, kırmızı, antrasit, mandalina sarısı, kahve, yeşil, buz mavisi, somon, mint yeşil, beton, bronz, petrol mavisi, Burgonya bordosu ve gümüş rengi yer alıyor. Mint yeşil, mandalina sarısı, somon, yeşil gibi doğadan ilham alan renklerin 2022 yılının en çok tercih edilenleri arasında yer alacağı öngörülüyor. 

TASARIM VE TEKNOLOJİYİ ERİŞİLEBİLİR FİYATLARLA ‘AKILLI LÜKS’E DÖNÜŞTÜRÜYOR

75 yıla yakın tarihe sahip Bocchi’de modern ve insan odaklı tasarım anlayışını, ileri teknoloji ile birleştirdiklerini vurgulayan Bocchi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Serkan Ak şunları ifade etti:

“Biz buna ‘akıllı lüks’ diyoruz. Tasarım ve teknolojiyi erişilebilir fiyatlarla tüketiciyle buluşturuyoruz. Seramik sağlık gereçleri sektöründeki kariyerimin 29’uncuyılına yaklaşıyorum. Bocchi’yi Türkiye pazarına kazandıran ekipte yer almak bu yolculuğun dönüm noktalarından biriydi. Bocchi’nin yenilikçi, enerjik, tarz sahibi marka özü sürekli yaratıcı fikirler üretmek için bizi motive ediyor. Banyo ve mutfağı, sahibinin ruhunu taşıyan önemli bir yaşam alanı olarak görüyoruz. Hem estetik hem teknolojik açıdan Bocchi severlerin tarzlarını yansıtacak, ihtiyaçlarına yanıt verecek zenginliği sunmak için çalışıyoruz. Tasarım, inovasyon ve ar-ge’ye ayırdığımız toplam bütçeyi iki yıl içinde 5 katına çıkarmayı hedefliyoruz.”

PANDEMİNDEN SONRA BANYO VE MUTFAKLAR RENKLENDİ

Pandemi ile birlikte banyo ve mutfak tasarımının öneminin arttığına dikkat çeken Ak şöyle konuştu:

“Herkes evde daha fazla vakit geçirmeye ve daha fazla misafir ağırlamaya başladı. Evler sabah çıkıp akşam girilen yerler olmaktan ana yaşam merkezine dönüştü. Bunun etkisini Bocchi’nin rakamlarında da hissettik.2019’dan 2021’e seramik sağlık gereçleri ürün kategorisinde satış adedimiz yüzde 44 artarken, renkli ürün satışımızı da 2,5 katına çıkardık. Renkli ürünlerin toplam satış portföyümüzdeki payı 2 yılda yüzde 67 arttı. Aynı zamanda dünyaca ünlü tasarımcılar Ross Lovegrove, Claudia Danelon ve Federico Meroni’nin imzasını taşıyan koleksiyonlarımız da daha fazla ilgi görmeye başladı. Önümüzdeki dönemde bu özel koleksiyonlara yenilerini eklemeyi planlıyoruz.”

“4 YIL ÜST ÜSTE TÜRKİYE’DEN AMERİKA’YA İHRACATTA LİDERİZ”

Bocchi’nin üretildiği Gebze’deki fabrikalarda yıllık üretimin yüzde 87’sinin ihraç edildiğini de sözlerine ekleyen Ak,“TİM verilerine göre 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaseramik sağlık gereçleri kategorisinde Amerika’ya ihracatta lider olduk. Toplam ihracatta ise yine 4 yıl üst üste Türkiye ikincisi olduk. 2021 yılı sonuçları açıklanmadı ama bizim elimizdeki verilere göre 5. kez aynı unvanın sahibi olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

BOCCHİ, DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILARIN İMZASINI RENKLERLE BULUŞTURUYOR

Bocchi’nin, Ross Lovegrove imzasını taşıyan iki koleksiyonundan New Age köşeli hatları ve ince detaylarıyla dikkat çekerken, Strata seramiğin şeffaflık ve derinliğinikullanarak bir Doğu Batı sentezi sunuyor. Claudia Danelon ve Federico Meroni tarafından Bocchi için tasarlanan Etna koleksiyonu heykelsi çizgileriyle banyoya güçlü ve sofistike bir görünüm kazandırıyor. Adını Anka Kuşu’nun İtalyanca’daki karşılığından alan Fenice koleksiyonu ise döngüsel olarak yeniden doğan bu mitolojik kuş gibi tüm yüzeyleri kesintisiz bir döngü oluşturacak şekilde birbirine bağlıyor.

Avrupa’da yaşlılar ve bedensel engelliler için banyo ürünleri sunan ilk marka unvanına da sahip Bocchi, Care&Comfort koleksiyonuyla herkes için erişilebilir banyolar tasarlıyor. Uluslararası standartlara uygun, fonksiyonel, ergonomik, güvenli uygulamalardan oluşan Care&Comfort koleksiyonu konfor ve estetiği bir arada sunuyor.

Bocchi, dünyaca ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan koleksiyonlarından yaşlı ve bedensel engellilere özel tasarımlarına kadar tüm ürünlerini 25 farklı seçenekten oluşan renk skalasıyla mekânın ruhuna, kullanıcılarının tarzına göre özelleştiriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@