banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Hedef Holding’in Yeni Yatırımı Artiox’tan Picasso’nun Eserine Ortak Olma Fırsatı

Artiox, sanat yatırımcılarına 20.yüzyılın en büyük ve etkili sanatçılarından Picasso’nun “TeteD’Histrion (Le Danseur) eserinden pay satın alma fırsatı sunuyor.

Endüstri Yatırım 15.11.2021, 11:30 Melike Kaya Bayram
602
Hedef Holding’in Yeni Yatırımı Artiox’tan Picasso’nun Eserine Ortak Olma Fırsatı

Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından Hedef Holding’in finans ve teknoloji alanındaki ses getiren son yatırımı Artiox, küçük yatırımcılara blockchain (blok zinciri) teknolojisi kullanarak, değerli sanat eserlerine istedikleri miktarda güvenli yatırım imkanı sunuyor.

Her geçen gün portföyüne değerli tablolar ekleyerek sanatseverlere tasarrufları doğrultusunda güvenli yatırım yapma imkanı sunan Artiox, bu kez Pablo Picasso tablosunu yatırım seçenekleri arasına kattı. 1965 tarihli, imzalı, siyah-kahverengi linocut baskı “Tete D’Histrion (Le Danseur) adlı eser, Artiox uygulaması üzerinden genel satışa sunuldu. 6 Kasım saat 15.00’te başlayan genel satış yüksek ilgi gördü ve sadece 132 saniyede tükendi.

Artiox’un kurucusu Tuncay Dakdevir, şu an Yalçın Gökçebağ, Adnan Çoker, Nejat Melih Devrim, Ahmet Güneştekin, Devrim Erbil, Adnan Turani, Nuri Abaç, Ergin İnan ve 11 genç sanatçıdan oluşan bir sepeti yatırımcılara arz ettiklerini söyleyerek, Picasso’nun eserleriyle de portföylerini taçlandırdıklarını belirtti. Yakın zamanda daha başka önemli isimlerin de eserlerini duyuracaklarını söyleyen Dakdevir, dünyada 3 trilyon dolarlık sanat varlığının yanı sıra 60 milyar dolar yıllık hacmi olan bir sanat pazarı olduğuna dikkat çekti.

Toplamda 560 bin TL değerinde 6 farklı eser ve bir sanatçı sepeti arzından 7 milyon TL’lik hacim elde ettiklerini belirten kurucu ortaklardan Cemal Doğan ise, “Bu eserler bir galeri ya da müzayede evi üzerinden arz edilseydi elde edilecek hacim 560 bin TL ile sınırlı olacaktı. Bizim yöntemimizle 14 katı hacim sağlandı ve sanat piyasasında akışkanlık arttı” şeklinde konuştu.

Küçük yatırımcıya sanat eserlerinden portföy oluşturma imkanı

Tuncay Dakdevir ve Cemal Doğan tarafından yüzde yüz yerli olarak Ankara’da kurulan Artiox; değerli sanat eserlerine yatırım yaparken gereken yüksek giriş sermayesi bariyerini ortadan kaldırarak, küçük yatırımcıların sanat yatırımı yapabilmesine olanak sağlıyor. Sistem, yatırımcılar için yeni yatırım alanları doğururken, sanatçılar için de fırsatlar yaratıyor. Öte yandan Artiox, yeni değerleme üzerinden devam yatırımları da alarak büyümesini sürdürüyor.

Artiox platformunda listelenen sanat eserlerinin eksper onaylı, sigortalı ve her esere özel bir Token’ı bulunuyor. Böylece kullanıcılar, tek bir sanat eserine yüklü miktarda fon ayırmak yerine kendilerine bir portföy oluşturabiliyor, 7/24 anlık olarak eserlerin değerlerini hisse senedi piyasası gibi izleyebiliyor.

Hedef Holding, iştiraklerinden İdeal Finansal Teknolojiler aracılığıyla geçtiğimiz aylarda yerli girişim Artiox’a, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden ortak olmuştu.

Blockchain teknolojisinin yarattığı fırsatları yakından takip ettiklerini söyleyen Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Namık Kemal Gökalp,

“Her zaman gelişim göstereceğine inandığımız fikirleriyle bizi heyecanlandıran girişim ve şirketlere yatırım yapmaktan, onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknoloji ve finans alanlarındaki yatırımlarımıza, kapsamlı sanat eseri yatırım platformu Artiox ile yeni bir halka daha ekledik. Bu girişimle, sanatçılara değerli katkılar sağlanırken, eserler de gerçek değerini bulacak. Küçük yatırımcılar ise bütçeleri doğrultusunda değerli sanat eserlerine güvenle yatırım yapabilecek. Artiox’un yerli bir girişim olması da bizim için çok önemliydi. Artiox’un geleceğinin çok parlak olduğuna ve ileride büyük bir gelişim göstereceğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Online sanat pazarı tahminlerden hızlı büyüyor

Dijital eserlerin alım satımına bambaşka bir soluk getiren NFT (Non-Fungible Token) gibi teknolojilerin yatırımcıların ilgisini bu yöne çektiğini söyleyen Gökalp, “Online sanat pazarının büyüme oranının yıllık yüzde 110, 2020 yılı hacminin ise 12.4 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Büyüme oranları tahminlerin üzerinde ilerliyor. Teknolojinin girdiği alanlar hızla değer kazanıyor. Hedef Holding olarak özellikle teknoloji ve finans alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor, yatırımlarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@