banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

İngiliz “Spg Holdings” ten, Ödeal'a 28.7 Milyon TL Yatırım

İngiliz “SPG Holdings”, toplam hisselerin yüzde 9,9'una sahip olmak için Ödeal'a 28.7 milyon TL yatırım yaptı.

Endüstri Yatırım 26.06.2021, 14:00 Melike Kaya Bayram
152
İngiliz “Spg Holdings” ten, Ödeal'a 28.7 Milyon TL Yatırım

7 yıl önce Türkiye’yi Cepte POS ile tanıştıran, lider elektronik ödeme şirketi Ödeal, dünyanın da dikkatini çekmeye devam ediyor. İngiliz “SPG Holdings”, toplam hisselerin yüzde 9,9'una sahip olmak için Ödeal'a 28.7 milyon TL yatırım yaptı. Bu yatırımdan sonra Ödeal'ın değeri 290 milyon TL’ye ulaştı. Ödeal tarafından yapılan açıklamada, yeni fonların, Ödeal'ın devam eden organik büyümesini desteklemek ve Ödeal’ın üçüncü fazı olarak tanımlanan “Ödeal API” için kullanılacağı belirtildi. Ödeal, kurucusu Fevzi Güngör’ün Genel Müdürlüğü’nde büyüme yolculuğuna devam edeceği ifade edildi.

GÜNGÖR: ÜLKEMİZ, HAK ETTİĞİ ORANDA YABANCI SERMAYE YATIRIMI ALAMIYOR

Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Göngör, yeni yatırımla ilgili açıklamasında, günümüz dünyasında yabancı sermaye yatırımlarının üstlendiği hayati öneme dikkat çekerek, “Türk firmalarına ve Türk ekonomisine yönelik yabancı sermaye yatırımları artıyor ve bu yılın sonuna kadar, özellikle hacim olarak önemli artışlar bekliyoruz ama hala ülke olarak hak ettiğimiz oranda yabancı sermaye yatırımı alamadığımız da bir gerçek.” dedi.

YENİ FONLAR, DEVAM EDEN ORGANİK BÜYÜME VE ÖDEAL API İÇİN KULLANILACAK

Ödeal olarak aldıkları yeni yatırıma da değinen Güngör, şunları söyledi: “Ödeal olarak 7 yıl önce, perakende, ödeme sistemleri ve fintek ekosistemlerini doğru okuyarak, cep telefonlarını POS cihazı haline getiren Cepte POS ile sektöre girmiştik. Bu süre zarfında ulaştığımız 60 bini aşan üye işyeri sayımız ne kadar doğru bir öngörüde bulunduğumuzu gösteriyor. Bu bizi ayrıca gururlandırıyor. Elbette bu gelişme yabancı yatırımcıların da ilgisini çekti. “SPG Holdings”’ gibi bizim alanımıza yatırımlar konusunda deneyimli bir kurumdan yatırım almak bizim için ayrıca önemliydi. İlerleyen dönemde SPG Holdings'in ek yatırımları olacaktır ve global diğer yatırımcıların da ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Yeni fonlar, devam eden organik büyümemizi desteklemek ve üçüncü fazımız olarak tanımladığımız, reyonda ödemeyi sağlayarak mağazalardaki kasa kuyruklarını ortadan kaldıran Ödeal API için kullanmayı planlıyoruz.”    

YÜZDE 274’LÜK BÜYÜME

Ödeal, bu yılın ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre üye işyeri sayısını yüzde 24 artırarak, 60 bin üye işyeri sayısını aştı. Ayrıca, işlem sayısını yüzde 274 ve işlem hacmini yüzde 124 artırdı. Ödeal’ın toplam üye işyeri sayısının yüzde 79’unu bireysel girişimciler ve şahıs şirketleri; geri kalan yüzde 21’lik kısmını ise limited şirketler ve kooperatiflerle, dernekler oluşturuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@