banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

İskefe Holding, Bolu Gerede’de Avrupa’nın En Büyük Jelatin Fabrikasını Açtı

Halavet Gıda, Avrupa’nın jelatin üretim kapasitesi en büyük üretim tesisi olan ikinci fabrikasını Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla Gerede’de faaliyete açtı.

Endüstri Yatırım 02.07.2021, 15:45 Melike Kaya Bayram
679
İskefe Holding, Bolu Gerede’de Avrupa’nın En Büyük Jelatin Fabrikasını Açtı

Türkiye’nin önemli sanayi ve teknoloji şirketlerinden İskefe Holding’in gıda sektöründeki başarılı markası Halavet Gıda,Gerede Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni üretim tesisi Türkiye, Asya ve Avrupa’daki jelatin talebini karşılamak üzere faaliyete başladı.Sürdürülebilirlik ve sıfır atık prensibi ile helal jelatin pazarına üretim yapan Halavet Gıda, ürettiği jelatin ve kolajen gibi yüksek katma değerli ürünleri ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

25 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve Avrupa’nın en büyük jelatin üretim kapasitesine sahip tesis yıllık 12.000 ton kapasite ile sığır jelatini üretecek. Sağlık, ilaç, gıda endüstrilerine izlenebilirlik standartları yüksek, sağlıklı ve güvenilir hammadde üretecek fabrika ilk etapta 200kişiye istihdam sağlayacak.Gerede’de yapılan açılış törenine T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, T.C. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi AbzalSaparbekuly, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan ve Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan katıldı.

VARANK: “HALAVET GIDA, İTHALAT İHRACAT ORANINI TERS YÜZ ETTİ”

Açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Halavet Gıda’nın vizyoner bakış açısıyla tasarlayıp hayata geçirdiği, gıda jelatini üretim kapasitesi bakımından Avrupa’nın en büyük fabrikasının bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Takip edenler bilecektir, Türkiye’deki ilk kolajen üretimi 2012 yılında yine Halavet Gıda tarafından yapılmıştı. 2012 yılında başladığı sığır jelatini ve kolajen üretimi ile ithalat ihracat oranını ters yüz eden firmamız, inşallah bu yeni tesisiyle birlikte, Türkiye’nin dünya ihracatından aldığı payı çok daha yukarılara taşıyacak" dedi.

AYDEMİR: “TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİM KAPASİTEMİZİ 2021 YILI İÇERİSİNDE YÜZDE YÜZ ARTTIRACAĞIZ”

25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Bolu Gerede’deki 2. fabrikanın hızlı bir şekilde üretime başlayacağını söyleyen İskefe Holding İcra Kurulu Başkanı Yusuf Aydemir, “Halavet Gıda San. ve Tic. A.Ş. olarak İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde 2012 yılından bu yana yerli hammadde kullanarak yenilebilir sığır jelatini ve kolajeni üretiyoruz. 60 ülkeye ihracat yapan Halavet Gıda olarak, yeni Gerede fabrikamızın da katkısıyla, 2021 yılında ciromuzu 80 milyon doların üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük yenilebilir sığır jelatini üreticisi ve Türkiye’nin ilk kolajen üreticisiyiz. Yılda 9 bin ton yenilebilir jelatin ve 2 bin ton kolajen üretim kapasitesine sahip Tuzla fabrikamızdaki üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını ihraç ediyoruz.İlk olarak yılda 7 bin tonluk üretim kapasitesiyle yenilebilir jelatin üretilecek tesisimizde 2022 yılında yıllık 5 bin ton kapasiteli yeni kolajen hattımızı devreye alacağız ve üretimlerimizin yaklaşık yüzde 90’ını ihraç edeceğiz. Yeni tesisimiz Gerede ve çevre illerin deri sektörlerini destekleyip, büyüyüp gelişmelerine katkı sağlayacak. Mevcutta Avrupa, Orta Doğu ve Asya’yagerçekleştirdiğimiz ihracatımızı 2021 yılında Kuzey Amerika kıtasına da taşıyacağız. 2022 yılındaysa Kazakistan’da da jelatin tesisi açmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@