banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Makswin’e 8 Milyon TL’ lik Yatırım

Koç Üniversitesi mezunları melek yatırım ağı Q Angels ile LEAP Investment ve beraberindeki melek yatırımcılar, Makswin’e 8 milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

Endüstri Yatırım 17.01.2022, 16:00 Melike Kaya Bayram
1091
Makswin’e 8 Milyon TL’ lik Yatırım

Dünyada bir ilk olarak Koç Holding şirketler grubu ve Koç Holding şirketler grubu dışından oluşan bir danışma kuruluna sahip Q Angels ile ağında farklı sektörlerde uzun yıllardır faaliyet gösteren tecrübeli iş insanları bulunduran bir ekiple erken aşama teknoloji girişimlerine akıllı sermaye sunan LEAP Investment ve ayrıca beraberindeki melek yatırımcılar Makswin’e yatırımgerçekleştirdi.Q Angels yatırımcıları arasında Q Angels Kurucu Üyelerinden Ayşe İnal, Kenan Yılmaz, Nesim Mizrahitokatlıve Emre Yılmaz yer aldı. Q Angels ve LEAPInvestment’ın yanı sıra, melek yatırıcımlar Burak Dayıoğlu ve Murat Tora da yatırımcılar arasında.

Türk girişimciler Emre Kaya, Can Atuf Kansu ve Kerem Can Kaya tarafından 2017 yılındakurulan Makswin, Türkiye’de ve Amerika’da bulunan şirketleri aracılığıyla gayrimenkul sektörüne özel ürünler üretiyor.Makine öğrenmesi ve yapay zekaya dayalı uygulamaları sayesinde Makswin; emlak ofisleri, gayrimenkul danışmanları, banka ve sigorta şirketleri gibi kurumsal yapılara gelişmiş veri çözümleri sağlıyor.

Türkiye, Portekiz, İspanya ve İtalya pazarında gayrimenkul paydaşlarına rekabet avantajı sağlayan Makswin, 2022 yılında Avrupa pazarında yaptığı çalışmaları büyüterek Almanya ve Fransa pazarına da açılmayı planlıyor.

Makswinyatırımı hakkında açıklama yapan Q Angels Kurucu Başkanı Ayşe İnal, şunları söyledi:Ekim 2021’de kurduğumuz Q Angels’ınilk yatırımınıgerçekleştirmiş olmasından dolayıçok mutluyuz. 2022’de en az 6 yatırım yaparak başarılı girişimleri desteklemeyi hedefliyoruz. Makswin'in kurucu ekibi ve güçlü market potansiyeli bizim yatırım kararı almamızda oldukça etkili oldu. Teknolojinin gayrimenkul sektöründe ortaya çıkardığı yeni tanım Proptechsektörünün önümüzdeki dönemde hızla büyüyecek bir alan olduğuna ve Makswin'in bunu pazarda başarılı bir şekilde gerçekleştireceğine inanıyoruz.

2021 yılında kurulan LEAPInvestment’ın ilk yatırımı olduğunu vurgulayan LEAP Investment CEO’su İmran Gürakan: “Dijitalleşmeyi her alanda görmeye başladığımız günümüzde, gayrimenkul sektöründe yüksek teknoloji çözümler sunan Makswin’in tecrübeli ekibinin aldığı bu yatırımla birlikte halihazırda sürdürdüğü başarısını daha hızlı ve dinamik bir şekilde artırarak globalde ölçeklendireceğine inanıyoruz. Ekosisteme ve ekonomiye katma değer sağlayacak yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@