banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Pandemi Döneminde Sektörün En Büyük Yatırımına TOSB Ev Sahipliği Yapıyor

Beyçelik Gestamp’ın TOSB’da 50 Milyon Euro’luk Yatırımla Kuracağı Yeni Fabrikası İçin İmzalar Atıldı.

Endüstri Yatırım 15.04.2021, 10:00 15.04.2021, 09:39 Melike Kaya Bayram
177
Pandemi Döneminde Sektörün En Büyük Yatırımına TOSB Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da örnek endüstri parkları  arasında yer alan TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), yatırım atağına pandemi döneminde de aralıksız devam ediyor. Yıllık 1,7 milyar dolarlık ihracatı, 2,5 milyar dolarlık cirosu, 85 faal üretim tesisi, 17 Ar-Ge ve bir adet  inovasyon merkezinin yanı sıra 36 start up projesine paydaşlık yapması ile Türkiye otomotiv sektörüne  büyük katkı sağlayan TOSB, pandemi döneminde sektörün en büyük tedarikçi yatırımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Otomotiv endüstrisinin lider üreticilerine yönelik; şasi aksamı, sıcak ve soğuk şekillendirilmiş gövde iskelet, metal dış görünüm parçaları ile bunlara ait kalıpların tasarım ve üretimini gerçekleştiren Beyçelik Gestamp’ın TOSB’daki ikinci fabrika yatırımı için imzalar atıldı.

TOSB Yönetim Merkezi’nde düzenlenen imza törenine; TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Burhanoğlu, Oğuzhan Deniz ve İgal Zakuto ile Beyçelik Gestamp Genel Müdürü Engin Meydan ve İş Geliştirme ve Mühendislik Direktörü Haluk Düzgün katıldı.

Törende konuşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, TOSB’un pandemiye rağmen yeni bir yatırım ile atağa geçtiğini belirterek, “TOSB’da 70 bin metrekarelik alanda kurulacak yeni üretim tesisi, 45 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Beyçelik Gestamp’ın yeni fabrikası, OSB’mizde tek seferde yapılan en büyük kapalı alana sahip fabrika binası olmasıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca bu yatırım, pandemi döneminde sektörde yapılan en büyük yatırım. 2022 yılında üretime geçmesi planlanan yeni fabrika, Beyçelik Gestamp’ın TOSB içindeki ikinci büyük yatırımı olacak” dedi.

“25 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”

Toplamda 2 bin 800 dönümlük alana sahip TOSB’daki 92 sanayi parselinden 85’inde üretim yapıldığını anlatan Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Türkiye’nin tedarik sanayi merkeziyiz. Sunduğumuz katkının yanında 25 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz. Bu sayının giderek artması hem sektör hem de bölgemiz için önemli bir gelişme” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL İÇİNDE ÜRETİLECEK ARAÇLARA ŞASİ ÜRÜNLERİ SAĞLAYACAĞIZ”

Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise “Türkiye’de şasi üzerine kurulu ilk firma özelliği taşıyan şirketimizin üçüncü yatırımını da TOSB’da gerçekleştiriyoruz. 50 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçireceğimiz yeni fabrikamız 45 bin metrekare kapalı alana sahip olup, 750 kişiye istihdam sağlayacak. Verimliliği yüksek, sıfır hata odaklı, endüstri 4.0 alt yapısıyla hayata geçireceğimiz fabrikamızda müşterilerimizin gelecek 10 yılda üretecekleri araçlarına şasi ürünleri sağlayacağız. 2022 yılı sonunda üretime geçmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@