banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Paycore’da Bayrak Değişimi

Ödeme sistemleri sektörü lider finansal teknoloji şirketi PayCore’un çoğunluk hissesini Türkiye’de yatırım yapan Özel Sermaye Fonu Mediterra Capital satın aldı.

Endüstri Yatırım 26.05.2021, 14:30 26.05.2021, 13:45 Melike Kaya Bayram
165
Paycore’da Bayrak Değişimi

Ödeme sistemleri sektöründe son yıllardaki atılımlarıyla yurt dışında da pazar payını artıran Türkiye’nin lider finansal teknoloji şirketi PayCore’da önemli bir hisse değişimi yaşandı. Ülkemizde yatırımlar yapan Özel Sermaye Fonu Mediterra Capital’in, PayCore’un çoğunluk hissesini satın almak üzere yaptığı başvuru, düzenleyici kurumlar tarafından uygun görülerek hisse devrine onay verildi. Süreç, 27 Nisan 2021 tarihinde imzalanan nihai anlaşmayla tamamlandı. MV Holding ve Revo Capital’in, PayCore’daki hisse sahiplikleri ise aynı şekilde devam ediyor.

CİROSUNU 3 YILDA İKİ KATINA ÇIKARDI

Cirosunu 2018 yılından 2020’ye iki katına çıkarmayı başaran ve bu dönemde processing alanında önemli bir şirket satın alımı gerçekleştiren PayCore, yatırımcıların dikkatlerini üzerine topladı. PayCore, kurucu ortaklarının 12 farklı ülke ve sektörde 30’un üzerinde yatırım deneyimi bulunan ve bugün 330 milyon euroluk bir fonu yöneten Mediterra Capital tarafından Türkiye’de yatırım yapılan 14’üncü şirket oldu. Kurulduğu 2010 yılından bugüne kadar Glasshouse, Logo Yazılım, Mobiliz ve Mikro Ödeme gibi teknoloji yatırımları yapan Mediterra’nın, bu yatırımlar altında 10 ilave şirket satın alım deneyimi var. Mediterra, teknoloji sektöründeki bu deneyimlerini kullanarak, PayCore’u bölgesel bir güç haline getirmeyi amaçlıyor.

PAYCORE’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Hisse satışına paralel olarak son dört yıldır hissedar kimliğinin yanı sıra CEO olarak görev yapan Turgut Güney, yerini, sektörün deneyimli isimlerinden Ali Kançal’a devretti.

Turgut Güney, “Bizler bu değişimi sadece bir hisse devri olarak değil, müşterilerimiz, çalışanlarımız ve iş ortaklarımız için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. PayCore’un global bir teknoloji şirketine dönüşüm yolculuğu, yeni ortaklık yapısı, çevik şirket kültürü ve inovatif çözümleriyle hızlanacak” dedi.

KANÇAL: “ARTAN YATIRIMLARIMIZ İLE YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA HIZLA BÜYÜYECEĞİZ”

PayCore’un yeni CEO’su Ali Kançal “PayCore bugün 400’e yakın profesyoneli ile ödeme sistemleri sektöründe Türkiye’nin lider finansal teknoloji şirketi konumunda. Türkiye kartlı ödemeler pazarında lisanslama ve processing yöntemleri ile bugün kredi kartıyla yapılan her 3 ödemeden 1’i ve POS’lardan kabul edilen her 2 işlemden 1’i PayCore çözümleri üzerinden geçiyor. 2020 yılında, toplam 2 milyar adet finansal işlemi process ederken, çözüm ve hizmetlerimizi 35’ten fazla ülkeye ihraç ettik. Küresel olarak ödeme sistemleri sektöründeki hızlı gelişmeler hem ülkemizde hem de yurt dışında sürdürülebilir bir büyüme yakalamamızı sağlayacak önemli fırsatlar ortaya çıkarıyor. PayCore’a yapacağımız insan kaynağı ve altyapı yatırımlarımız sayesinde mevcut ve potansiyel müşterilerimizin iş önceliklerini çok iyi anlayıp, en yüksek teknolojiye sahip rekabetçi çözümler sunmaya devam edeceğiz. Türkiye’de liderliğimizi korurken, yurt dışında da odaklanacağımız pazarlarda organik büyümenin yanı sıra iş ortaklıkları ve şirket alımlarıyla iş hacmimizi ve müşteri bazımızı artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.  

PAYCORE’UN YENİ CEO’SU ALİ KANÇAL KİMDİR?

1989 yılında Boston Üniversitesi Üretim Mühendisliği bölümünden mezun olan Ali Kançal çalışma hayatına İspanya'da başladı. 1991 ile 2009 yılları arasında IBM Türk’te endüstri ve finans sektörlerinde çeşitli satış ve yönetim kademelerinde görev alan Kançal, IBM’de son olarak Teknoloji Hizmetleri’nden sorumluydu.

2009 yılında katıldığı Alcatel-Lucent Teletaş firmasında üç yıl boyunca Türkiye ve Azerbaycan pazarlarından sorumlu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2014 yılında Genel Müdür olarak Fujitsu Teknoloji Türkiye’ye katılan Ali Kançal, 2015 yılından itibaren yaklaşık iki yıl süreyle İndex Bilgisayar’da Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@