banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Power House Yeni Yatırımı Çizgi Studio’yu Duyurdu

Türkiye’de video yayıncılığı ve bunu destekleyen teknolojiler odağında en önemli yatırımcılar arasındaki Power House, yeni yatırımını Çizgi Studio‘ ya yaptı.

Endüstri Yatırım 24.04.2023, 13:15 24.04.2023, 15:34 Melike Kaya Bayram
19
Power House Yeni Yatırımı Çizgi Studio’yu Duyurdu

Türkiye’nin yenilikçi hikayecilik ve çizgi roman platformu olan Çizgi Studio,çizer ve yazarların içerik ürettiği ve bu içeriklerle kazanç sağladığı, kullanıcıların ise bu içerikleri okuyarak keyifli vakit geçirdiğidijital bir platform.Yağmur Aydemir iki yıl önce 21 yaşındayken kurduğu ve halen geliştirdiği proje sayesinde, çeşitli kurumlarca “Yılın İlham Veren Kadını” ve “Yılın İlham Veren Genci” olarak gösterildi.

Gençler, yenilikçi platformu çok sevdi

Geçtiğimiz günlerde Play Store'da ilk üç içine 2. sıradan, AppStore'da ise ilk 10'a 6.sıradan girmeyi başaran Çizgi Studio, gençler tarafından büyük beğeni topluyor.Kullanıcılarının kolay erişim sağlaması adına tasarlanmış bu platform sayesinde, her kullanıcı 70.000 ve üstü esere ücretsiz olarak erişebildiği gibi kendi eserlerini de yayınlayabiliyor.Her geçen gün kullanıcı sayısı artan platformu ağırlıklı olarak 15-25 yaş arası gençler kullanıyor. Bir kullanıcı platformda ortalama olarak1,5 saat zaman geçiriyor.

Video yayıncılığı ve beraberindeki ekosistem özelinde alanında önemli yatırımlar gerçekleştiren Power House, video alanındaki içerik üretimi yanında, içerik üretiminin aktif olduğu son kullanıcının beğeni ile zaman geçirdiği yenilikçi mecralara da yatırım yapıyor. Power House Kurucu Ortağı Enes Usta, Çizgi Studio platformu içinde yer alan kullanıcıların,gerçekleştirdikleri iş birliği ile pek çok yeniliğe daha şahit olacaklarını belirtiyor. Bu yatırımı yapmalarının nedeninin de gelecekte yön vereceklerifikirlere ve bu alanda yapacakları yeniliklere ilişkin olduğunu vurguluyor.

222 bin dolarlık yatırımla büyümesini sürdürecek

Zengin içerikle desteklenen Çizgi Studio’nun okuma kültürünün yaygınlaşmasına da katkı sağlayacaklarını düşündükleri belirten Power House Kurucu Ortağı Enes Usta, platformun kullanıcılar için dijital bir kitap kulübü görevigördüğünü belirtiyor. Usta,“Power House olarak yenilikçi girişimcileri desteklemek amacıyla yatırımlarımız tüm hızıyla sürdürüyor. Girişimcilere destek olmak, birlikte büyümek ve ekosistemi büyütmek bizi motive ediyor. Tek yatırımcı olarak yer aldığımız turda yeni yatırımımızı 222 bin USD’lık bir fonla Çizgi Studio’ya yapmış olmanın heyecanını yaşarken aynı zamanda gelecek vizyonlarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.” diyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@