banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Supsan’dan 1.5 Milyon Euroluk Yatırım

Supsan, Türkiye’nin İlk Sodyum Supap Üretim Hattı İle Yeni Nesil Motor Üreticilerinin Tercihi Olacak.

Endüstri Yatırım 03.10.2022, 11:00 Melike Kaya Bayram
132
Supsan’dan 1.5 Milyon Euroluk Yatırım

Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, yeni nesil içten yanmalı motorlarda kullanılabilen yüksek sıcaklıklara dayanıklı sodyum dolgulu supap üretimine olanak tanıyan üretim hattını tamamladı. Hafifliği ile motorun toplam ağırlığını da düşüren sodyum dolgulu supap teknolojisini Türkiye’de ilk defa uygulamaya alan şirket,yıllık 2 milyon üretim kapasitesi ile motor üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek. Üretimin yanında başarıyla bitirdiği TÜBİTAK projesi ile de Supsan, supapların tasarım, prototipleme, test ve validasyon çalışmalarında, OEM’lere “çözüm ortağı” olacak.

İhracatı artırırken dışa bağımlılığı azaltacak öncü yatırım

Türkiye’de sadece Supsan'da olan seri sodyum dolgulu supap üretim hattı ile supap teknolojilerinde en üst seviyeye ulaştıklarını belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak bu yeni ürünle birlikte yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda artan talepleri karşılayacaklarını söyledi. Ocak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sürdürülebilirliğin kritik öneme sahip olduğu bu dönemde artık motor teknolojisi de değişiyor. Eski teknoloji motorlara göre daha çevreci olan yeni nesil içten yanmalı motorlar daha yüksek basınçta ve sıcaklıkta çalışabiliyor. Bu motorlara uygun supapların üretimi büyük bir ihtiyaç olarak ön plana çıkıyor. Sektörünün lider ve öncü şirketi Supsan olarak pazardaki bu gereksinimi önceden görerek 1.5 milyon euro yatırım bedeli ile sodyum dolgulu supap hattımızı hayata geçirdik.  Bu üründe dışa bağımlılığı azaltmak adına attığımız bu büyük adımla,yeni nesilyerli motor üreticilerinidestekleyebilecek Türkiye’deki ilk şirket olduk. Bizlere ürün portföyümüzü genişletme imkanı sunan bu yatırımımız ile yurt dışı pazarlarda da motor üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya başlayacağız.”

Kuruluşundan bu yana en son teknolojileri takip eden Supsan, son yıllarda oluşturduğu mühendislik altyapısı ile OEM müşterilerine yeni nesil motor projelerinde Mühendislik Çözüm Ortağı olarak destek veriyor. TÜBİTAK destekli “Sodyum Dolgulu Supap (HollowValve) Tasarımı ve Üretimi Projesi”ni başarıyla tamamlayan Supsan bu sayede OEM’lerin bu yöndeki ihtiyaçlarını da karşılayacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@