banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

TFI Tab Gıda Yatırımları’nın Hedefi Dünyada İlk Üçe Girmek

Türkiye ve Çin’deki iki dev operasyonu başarıyla yürüten TFI TAB Gıda Yatırımları, dünyanın en büyük 3 hızlı servis restoran operatöründen biri olma yolunda..

Endüstri Yatırım 31.08.2021, 13:20 31.08.2021, 12:29 Melike Kaya Bayram
210
TFI Tab Gıda Yatırımları’nın Hedefi Dünyada İlk Üçe Girmek

TFI TAB Gıda Yatırımları, Türkiye ve Çin başta olmak üzere farklı ülkelerde yürüttüğü başarılı operasyonlar sayesinde küresel büyümesini sürdürüyor. Bugün, toplam restoran sayısı bakımından, dünyanın en büyük 5’inci hızlı servis restoran zinciri operatörü olan TFI TAB Gıda Yatırımları, ilk 3’e girme hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.

TÜRKİYE’NİN LİDER HIZLI SERVİS RESTORAN ZİNCİRİ OPERATÖRÜ

27 yıl önce Burger King® markasıyla giriş yaptığı hızlı servis restoran zinciri işletmeciliğinde Türkiye’de birçok konuda öncü olan ve sektörde standartları belirleyen TFI TAB Gıda Yatırımları, Burger King®, Sbarro®, Popeyes® ve Arby’s® gibi dört global, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® ile de iki ulusal olmak üzere toplam altı markayı çatısı altında bulunduruyor.

Türkiye’de 1.200’den fazla hızlı servis restoranı bulunan şirket, misafirlerine lezzetli, kaliteli, ulaşılabilir ürünleri güvenli bir şekilde sunmak ve en iyi hizmet deneyimini yaşatmak için kendini sürekli yenilemeye devam ediyor.

BENZERSİZ GIDA EKOSİSTEMİ İLE ENTEGRE ÇÖZÜM

TFI TAB Gıda Yatırımları operasyonlarının itici gücünü, tamamı ülkemizde kurulu olan fabrikaları, depoları ve üretim tesislerinden oluşan ekosistem şirketleri oluşturuyor.

Türkiye’nin en büyük soğuk zincir lojistik operatörlerinden biri olan Fasdat Gıda, Türkiye’nin en çok unlu gıda üretimi yapan fabrikalarından biri olan Ekmek Unlu Gıda Mamulleri,dünyanın en büyük patates işleme fabrikalarından biri olanAtakey veyerel ve uluslararası standartlara uygun et üretiminde Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında yer alan Ekur Et Entegre, 360 derece pazarlama iletişimi hizmeti veren Reklam Üssü ve Türkiye’nin en büyük motorlu kurye ağlarından birine sahip, deneyim odaklı dijital kurye teslimat sistemi Fiyuu başta olmak üzere tüm ekosistem şirketleri ile TFI TAB Gıda Yatırımları, dünyada benzeri olmayan bir sistemle tüm ihtiyaçlarını entegre olarak karşılıyor.

HAZİRAN SONU İTİBARIYLA GELİRİMİZİN %60’I YURT DIŞI OPERASYONLARIMIZDAN GELİYOR

TFI’nın Türkiye ve Çin gibi iki dev pazarda, iki farklı operasyonu başarıyla yönettiğini söyleyen TFI TAB Gıda Yatırımları Kurucu Ortağı ve CEO’su Korhan Kurdoğlu; “Hızlı servis restoran zinciri sektöründeki çeyrek asrı aşan deneyimimiz ve yenilikçi iş modelimizden aldığımız cesaretle 2012 yılında Burger King® ile girdiğimiz Çin pazarında da hızlı büyümemizi sürdürüyoruz. Ekosistem şirketlerimiz sayesinde edindiğimiz tecrübe ile Çin’e özel bir sistem geliştirerek muazzam bir başarı hikayesine imza attık. Bu tür operasyonlar için oldukça kısa sayılabilecek bir zaman diliminde, batıda Wulumuqi’dendoğuda Şangay’a 200 şehirde1.300’ü aşkın restoran açtık.TFI TAB Gıda Yatırımları olarak, Çin gelirlerimizi konsolide etmeye başladığımız 2013 yılından, 2020 yılı sonuna kadar konsolide gelirlerimizi 5.7 katına çıkardık.
 


 

Bu güçlü büyümede her geçen gün daha da gelişen yurt dışı operasyonumuzun çok ciddi bir katkısı oldu. 2020 yılı sonunda 7.2 milyar TL olarak gerçekleşen konsolide ciromuzun 4.3 milyar TL’si, bir başka ifadeyle %60’ı yurt dışı operasyonlarımızdan geliyor. Toplam FAVÖK’ümüz772 milyon TL’ye ulaşırken bunun da yüzde 44’ünü yurt dışı operasyonumuzdan sağlıyoruz. Yurt dışı gelirlerimiz bizi dövizdeki oynaklıklara karşı korumak için önemli bir kalkan oluyor.  2020 yılı itibarıyla toplam aktiflerimiz 9,9 milyar TL’ye ulaşırken Türkiye ve Çin’de milyonlarca insana lezzetli, kaliteli ve güvenli gıdayı ulaştırdık” dedi.

DİJİTAL HIZLI SERVİS RESTORAN İŞLETMECİLİĞİNDE DE ÖNCÜ

Yenilikçi iş modeli sayesinde pandemi sürecini başarılı bir şekilde yöneten TFI TAB Gıda Yatırımları, özellikle gıda güvenliği ve dijitalleşme alanında uzun yıllardır yaptığı yatırımlarla fark yaratmayı başardı. Şirket, bu dönemde gıda güvenliği ve dijitalleşme konusundaki birçok uygulamasını yeni normale uyumlu, yeni nesil temassız çözümlerle daha da yenilikçi hale getirdi. Yıllar önce ‘Ne Yediğini Bil’ dijital platformu ile restoranlarının mutfağını misafirlerine online olarak açan TFI, pandemi sürecinde gıda güvenliği ve hijyen konusundaki çıtayı daha da yukarı taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’’na da dahil olarak gıda güvenliğine yönelik uygulamalarını yeni normale göre tescilledi.

TFI, değişen ve dönüşen tüketici talepleri doğrultusunda dijital uygulamalar ve paket servis alanında da inovasyonlar geliştirmeye devam ediyor. Tek uygulama içinde altı farklı marka ve sayısız seçenek sunan sipariş platformu Tıkla Gelsin®️, Türkiye’deki mutfak kültürünün yüzde 84’ünü kapsıyor. Tıkla Gelsin®️’in yenilenen uygulaması, 30 Haziran 2021 itibarıyla 1 milyondan fazla indirmeyle Apple Store ve Google Play Store’da yemek siparişi uygulaması kategorisinde 3. sıraya yerleşti.

HEDEF DÜNYANIN EN BÜYÜK 3 HIZLI SERVİS RESTORAN OPERATÖRÜNDEN BİRİ OLMAK

Bugün dünyanın en büyük hızlı servis restoran zinciri operatörlerinden biri olan şirket, sektördeki uzmanlığı, farklı ülke pazarlarına özel yenilikçi iş modelleri sayesinde her coğrafyaya hızla adapte olup, başarılı operasyon yürütebiliyor. Şirket çatısı altındaki markalardan Burger King® için Türkiye ve Çin'de yapılan yenilikçi uygulamalardan bazıları Burger King® ve Popeyes® zincirlerinin marka sahibi RBI (Restaurant Brands International) sisteminde örnek alınıyor ve farklı ülkelerde uygulanıyor. TFI TAB Gıda Yatırımları, değer yaratan büyüme modeliyle, Çin ve Türkiye başta olmak üzere yapacağı yeni yatırımlarla küresel büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Çin dışında ayrıca Türkiye operasyonuna bağlı olarakKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Gürcistan’da da restoranları bulunan TFI TAB Gıda Yatırımları, dünyanın en büyük 3 hızlı servis restoran operatöründen biri olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@