banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

True Global Ventures, Ledger’a 24 milyon doların üzerinde yatırım yaptı

Web3 odaklı girişim sermayesi fonu, dijital varlık güvenliği şirketine 24 milyon doların üzerinde yatırım yaptı.

True Global Ventures, Ledger’a 24 milyon doların üzerinde yatırım yaptı

Dijital varlıklar küresel finans dünyasında kabul gördükçe, blokzinciri ve merkeziyetsiz finans teknolojileri kullanıcılar tarafından benimsendikçe, bu varlıkların güvenliğine ilişkin yeni çözümler ortaya çıktı. Kripto para ve NFT gibi dijital varlıkların güvenliği her geçen dönemde daha önemli hale gelirken, bu durum, Web3, blokzinciri ve kripto para gibi merkeziyetsiz finansal teknoloji girişimlerini destekleyen girişim sermayesi fonlarının 2023 önceliklerini de belirledi.

Singapur, Hong Kong, Dubai, Stockholm, Paris, Londra, New York ve San Francisco gibi şehirlerde faaliyet gösteren ve Web3 teknolojilerine odaklanan girişim sermayesi fonu True Global Ventures, geliştirdiği güvenlik çözümleriyle dünyadaki dijital varlıkların %20’sinden fazlasını koruyan Ledger’a Seri C yatırım turunda 24 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Yatırım turunda 10T ve Molten Ventures’ın da aralarında olduğu bir dizi mevcut ve yeni yatırımcı yer aldı. Böylelikle Ledger Seri C yatırım turu kapsamında 100 milyon dolar yeni yatırım alarak toplamda 1,3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

NFT’lerin %30’unu %0 hack oranıyla koruyor

2014 yılında Paris’te kurulan Ledger, dijital varlıklar ve Web3 için küresel bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Kullanıcılara hem kripto varlık alım satım ve takas imkanı, hem de kripto donanım cüzdanları sunan şirketin Nano isimli ürününün küresel çapta satışlarının 6 milyonu geçtiği biliniyor.  Ayrıca şirket, geliştirdiği kripto güvenlik donanımlarıyla var olan tüm NFT'lerin %30'undan fazlasını %0 hack oranıyla koruyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan True Global Ventures (TGV) Kurucu Ortağı Dušan Stojanović, “Seri C genişleme turunda 1,3 milyar euro’luk değerlemeye ulaşan Ledger’ın bu değerlemesi, yatırımcıların makroekonomik ve sektörel dalgalanmalara rağmen şirkete duyduğu güveni gösteriyor. Ledger, bu yatırımla küresel hedeflerini daha da ileri götürecek ve geniş bir coğrafyada benimsenen bir tüketici teknolojisi markası olma hedeflerine daha hızlı ilerleyecek. Geçtiğimiz yıl Terra LUNA ve FTX’te yaşanan büyük çöküşler ve bugün yaşadığımız banka iflasları hem Bitcoin başta olmak üzere dijital varlıklara, hem de bu varlıkları bireysel kontrolle korumaya yönelik ilgiyi artırdı. Bu trend, Ledger’ın önünün çok açık olduğunu gösteriyor” dedi.

Yeni ürününü duyurmuştu

Şirket, geliştirdiği fiziksel dijital varlık cüzdanlarıyla TGV’nin 2023’ün 5 Web3 megatrendinden biri olarak gördüğü ve merkeziyetsizlik açısından “kazanan” olarak tanımladığı bireysel koruma (self-custody) alanında güvenlik çözümleri sunuyor. Kurumsal saklama kuruluşları ve yatırım danışmanları gibi geleneksel finans şirketlerinin de Ledger’la işbirliği çabalarına hız verdiğini kaydeden Ledger Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pascal Gauthier, “Paris’te düzenlenen Ledger Op3n konferansında lansmanını yaptığımız Ledger Stax ürünümüzle birlike 2022, bizim açımızdan oldukça önemli bir yıl oldu. Herkese self-custody hizmeti sunma misyonumuzu daha da kararlı bir şekilde sürdürerek 2023’e kaldığımız yerden devam ediyoruz. Dušan ve True Global Ventures ekibi, yaklaşan hızlı dijital değer ve donanım dönüşümünü görüyor” ifadelerini kullandı.

Talep arzı aştı

24 milyon doları aşkın Seri C yatırım haberi, Stax’in duyurulmasından sonra geldi. Şirket, iPod ve iPhone’un arkasındaki isim olan ve Nest’in Kurucu Ortağı Tony Fadell tarafından tasarlanan son ürünü Ledger Stax’e yönelik talebin arzı çoktan aştığını ve şirket tarihindeki en başarılı ürün lansmanı olduğunu duyurmuştu. Yeni stok, 2023 yazının sonlarına doğru ön siparişe sunulacak.

Yatırım turuna ilişkin görüşlerini paylaşan 10T Holdings ve 1RoundTable Partners'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu/CIO/Yönetici Ortağı Dan Tapiero ise, “10T Holdings olarak Ledger'ı genişleme ve büyüme planlarında desteklemekten heyecan duyuyoruz. 2022 dijital varlık ekosistemindeki çoğu işletme için zor bir yıl olmasına rağmen Ledger, yıldız oyunculardan biri olarak öne çıktı. İkinci çeyrekte Stax'ın gelişiyle birlikte 2023'ün şirket için rekor bir yıl olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@