banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

TSKB, JBIC ile 220 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşmasına İmza Attı

Türkiye’nin kalkınmasında yeşil dönüşüm odaklı faaliyetleriyle öne çıkan TSKB, JBIC ile 220 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

TSKB, JBIC ile 220 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşmasına İmza Attı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Japonya Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) ile toplam 220 milyon ABD doları tutarında yeşil temalı kredi anlaşması imzaladı. Bu kredi TSKB’nin 2015 yılı Mart ayında JBIC’den temin ettiği 150 milyon dolarlık kredinin devamı niteliğini taşıyor. TSKB, sağladığı bu yeni fonla Türkiye genelinde sera gazı emisyonlarının azaltılmasını amaçlayan yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımları ile bu alandaki ileri teknoloji destekli projelere finansman sağlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geri ödeme garantisi altında temin edilen kredi hakkında değerlendirmede bulunan TSKB Genel Müdürü Ece Börü, “Sürdürülebilir kalkınma odaklı bankacılık yaklaşımımız doğrultusunda 2000’li yılların başından bu yana düşük karbonlu ekonomiye geçiş yatırımlarına finansman ve danışmanlık olanaklarımızla katkı sağlıyoruz. 2021 yıl sonuna kadar destek olduğumuz 387 adet yenilenebilir enerji projesi ülkemizin bu alandaki kurulu gücünün %15’ine denk geliyor. Enerji ve kaynak yoğun sektörlerde rol aldığımız 149 adet verimlilik yatırımlarıyla beraber ülkemizin yıllık karbon emisyonunun azaltımına 15,8 milyon ton katkı sağlıyoruz.

Kredi portföyünün yaklaşık yüzde 90’ı BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) bağlantılı yatırımlardan oluşan bir banka olarak, JBIC ile imzaladığımız yeşil temalı kredi anlaşmasının ikinci etabıyla ülkemiz yatırımcılarına ilave kaynak yaratmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. JBIC ile yıllardır devam eden iş birliğimiz kapsamındaki bu önemli anlaşmanın, bankamıza ve ülkemize duyulan güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

JBIC İstanbul Temsilcisi Ryuta Suzuki ise,‘‘Küresel dekarbonizasyon trendi paralelinde enerji verimliliği yatırımları Türkiye'de de her zamankinden daha önemli hale geliyor. Özellikle Avrupa için bir üretim ve ihracat merkezi olan Türkiye'de, sanayi sektöründe enerji verimliliğinin desteklenmesini öncelikli bir konu olarak görüyoruz. Sanayi sektörüyle yakın çalışan TSKB ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği kapsamında, şirketlerin ihracattaki rekabet gücünü artırarak Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@