banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Valmet, Eren Kağıt İçin Birleşik Krallık’ın En Büyük Kağıt Fabrikasını Kuruyor

Valmet, Eren Kağıt'ın Birleşik Krallık'taki Shotton Kağıt Fabrikasına OCC, hamur hazırlama ve oluklu kağıdı hattının olduğu büyük bir teslimat gerçekleştirecek.

Endüstri Yatırım 13.06.2022, 13:15 13.06.2022, 11:04 Melike Kaya Bayram
176
Valmet, Eren Kağıt İçin Birleşik Krallık’ın En Büyük Kağıt Fabrikasını Kuruyor

Valmet, son teknoloji ürünleriyle Eren Kağıt'ın Birleşik Krallık'taki yeni fabrikası için tercihi oldu. Eren Kağıt geçen yıl satın alımını tamamladığı Shotton Mill Limited Şirketi için geniş kapsamlı otomasyon sistemleri, Endüstriyel İnternet çözümleri ve servis hizmetlerini de kapsayan Eski Oluklu Kutu (Old Corrugated Containers-OCC), hamur hazırlama ve oluklu kutu kağıdı hattı için Valmet ile anlaştı. Yeni oluklu kağıdı üretim hattı (PM3), yüksek kaliteli testliner ve fluting üretecek ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş kağıt kullanacak. PM3'ün 2024'ün ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanıyor.

Eren Kağıt/Modern Karton Yönetim Kurulu Başkanı Hamdullah Eren yatırım hakkında, "Shotton'daki yeni kağıt makinesi, kağıt fabrikamızı Birleşik Krallık’taki en büyük ve teknolojik olarak en gelişmiş kağıt fabrikası yapacak. Yüksek performans, yüksek hız ve daha yüksek üretim oranlarına sahip bir kağıtüretim hattı seçtik.” dedi.

Valmet Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mika Ollikainen ise, “Oluklu kağıdı makinesinin hızı ve üretim potansiyelinin de içinde olduğu teknik özelliklerimiz Eren Kağıt için kesinlikle belirleyici faktörlerdi. Valmet'in OptiAir yüksek jet hızlı hava kurutucusuönemli ölçüde daha yüksek çalıştırılabilirlik sağlarken sert nip tutkallayıcı ise üretilen kağıdın mukavemet özelliklerini artıracak. Tüm bu argümanlar, Eren Kağıt'a sunduğumuz referanslardan elde edilen sonuçlarla desteklendi. Ek olarak, OCC hamur hattı Valmet tarafından teslim edilen en büyük hat olacak.” dedi.

Birleşik Krallık’ın teknolojik olarak en gelişmiş kağıt fabrikası

Valmet'in teslimatı, döküntüişleme, hamur hazırlama ve hamur besleme sistemine sahip yeni bir OCC hamur hattı ve yüksek hızlı bir oluklu kağıdı makinasını içerecek. OCC hattı, üstün temizlik ve mukavemetiçin en son teknolojibir ürün portföyüne sahip. Hat, iki balya işleme sistemi; iki dikey selülozhattı; HC-yüksek kesafet, LC-düşük kesafet ve ters temizleme; kaba eleme, sınıflandırma ve LF-uzun elyaf eleme; LF-uzun elyaf dispersiyonu; ve SF-kısa elyaf ve LF-uzun elyaf öğütme teknolojisi ile donatılmıştır.

OCC hamur hattına ek olarak, hamur kasasından tampon ve bobin sarıcıya kadar yüksek hızlı bir oluklu makinesi siparişe dahil olacak. OptiFlo Layering Gap-iki katmanlı hamur kasası ile papuç ve bıçak pres teknolojisine sahip bir OptiFormer Gap formasyonünitesini OptiPress Linear pres bölümü takip edecek. Bir OptiRun tek sıra kurutucu bölümü, üstün kurutma verimliliği, mükemmel çalıştırılabilirlik ve gelişmiş beslemekontrolü sağlamak için bir OptiDry Twin jet hızlı hava kurutma ünitesi ile donatılacak.

OptiSizer Hard sert nip tutkallayıcı daha yüksek mukavemet özellikleri sağlayacak. Makinenin yüksek kapasiteli hedeflerini karşılamak için OptiReel tampon sarma ve Dual Unwind ikili tampon besleme ile donatılmış çok yüksek kapasiteli OptiWin Pro iki valstesarımlı bobin makinası kurulacak. OptiAir yüksek nem giderme hav besine sahip geniş amaçlı bir karton makinesiproses havalandırma sisteminin yanı sıra nişasta hazırlama, sürekli yüzey tutkalı hazırlama ve bir OptiSizer besleme sistemi de makinaya dahil edilecek.

Otomasyon kısmında ise; proses ve makine kontrolleri, çalıştırılabilirlik ve durum izlemenin dahil olduğu Valmet DNA Otomasyon Sistemi, Valmet IQ Kalite Kontrol Sistemi, Valmet IQ Safiha Denetim Sistemi, Valmet IQ Safiha İzleme Sistemi, Valmet PaperLab- kağıt laboratuvarı ve Valmet Retansiyon Ölçümü bulunuyor.

Yeni kağıt makinesinin devreye alınması ve ileri optimizasyonu, başarılı başlangıç ​​eğrisinin sürekliliğini desteklemek için Shotton Mill ile işbirliği içinde bir Performans Anlaşması ile pekiştirilecek. Ayrıca üretim, Valmet Performance Center tarafından uzaktan desteklenecek. Gelişmiş izleme ve tahmine dayalı uygulamalar gibi Endüstriyel Internet çözümleri, kağıt makinesi operasyonunun optimizasyonunu tamamlayacak. Valmet kağıt makinası elek-keçe, yedek parça ve sarf malzemeleri paketi de teslimatın içerisinde olacak.

10.110 mm genişliğe sahip karton makinesi, 70–135 g/m2 aralığında testliner ve fluting üretecek. Makinenin tasarım hızı 1.700 m/dk. ve yıllık kapasitesi yaklaşık 650.000 ton olacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@