banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Yatırım Modeli Olarak Etki Yatırımına İlgi Büyük

EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, kamu, özel sektör ve kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline ilginin büyük olduğunu belirtti.

Endüstri Yatırım 17.11.2021, 15:00 Melike Kaya Bayram
100
Yatırım Modeli Olarak Etki Yatırımına İlgi Büyük

Fikir önderleri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla sürdürülebilirliğin üç boyutuna odaklanan Harvard Business Review Türkiye Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021’nin konuşmacıları arasında Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil ve EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan'da yer aldı.

Zirvede“Bir Yatırımcının Gözünden Etki Yatırımları” isimli panelde konuşmacı olan Etkiyap İcra Kurulu Başkanı & EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil,hem kamuda hem özel sektörde, hem de kâr amacı gütmeyen sektörlerde etki yatırımı modeline büyük ilgi olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Çağın ihtiyaçlarına cevap vermesi itibariyle etki yatırımı şu an kurumların anlamaya, sindirmeye çalıştığı bir evre içinde. Böyle bir geçiş sürecinde EYDK gibi bir kurumun ekosistemi bir araya getirici rolde olması çok isabetli ve doğru zamanda oldu. Bundan sonrası daha da hızlı gelişecek.”

Müderrisgil konuşmasının devamında ise, “Türkiye genç nüfusu, girişimci altyapısı, kurumları ve jeopolitik konumu nedeniyle etki yatırımları için hem dış fonları çekmek hem de Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle işbirliği yapmak anlamında değerli bir kapasiteye sahip” dedi.

“EN İYİ İLETİŞİM, YARATILAN TOPLUMSAL VE EKOLOJİK ETKİNİN KENDİSİDİR”

“Sürdürülebilirliğin İletişimi”başlıklı bir konuşma yapan EYDK Genel Sekreteri Onur İlhan ise,“İletişimde kullanmak üzere düşük yoğunluklu sürdürülebilirlik eylemleri yapmak, uzun vadede hiçbir paydaş için verimli olamıyor. Bunun yerine, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda somut çıktı üreten ve pozitif etki yaratan stratejilere ve projelere yoğunlaşmak gerekiyor. En iyi iletişim, yaratılan toplumsal ve ekolojik etkinin kendisidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@