banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Yünsa’dan 2,8 milyon Euro‘luk dev yatırım

Yünsa, tesisinde yer alan boya işletmelerine yaptığı 2,8 Milyon Euro’luk yatırımla boyahaneyi tamamen yenileyerek Endüstri 4.0 yolunda önemli bir adım attı.

Yünsa’dan 2,8 milyon Euro‘luk dev yatırım

50’yi aşkın ülkede 400’ün üzerinde moda ve hazır giyim firmasına hizmet veren Yünsa, Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre yünlü dokuma kumaş üretim tesisine sahip. Toplam 200 bin metrekareye varan üretim tesislerinde yılda 10 milyon metre kumaş dokuma ve yılda 4.500 ton iplik üretim kapasitesine sahip olan Yünsa, yaptığı yatırımlarla üretim kalitesini yükseltirken su ve enerji tüketiminde de tasarruf yaratıyor.

Global bir Türk markası olarak, üst segment yünlü kumaş üretiminde dünyanın lider firmaları arasında yer alan Yünsa’nın 2,8 milyon Euro yatırımla tamamıyla yenilediği boya işletmesinin açılışı 8 Mayıs 2023 tarihinde Çerkezköy’de gerçekleşti. Daha az kimyasal kullanımı ile çevreye duyarlı bir tesis olarak yenilenen boyahane; Yünsa’nın sürdürülebilirlik anlayışının önemli bir çıktısı oldu.

Otomasyon ve yeni makinelerin artan proses kabiliyeti ile hem kalite hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda en üst noktaya çıkıldı.

Yünsa’nın 1973 yılında Çerkezköy’de kurulan üretim tesisiiçindeki boya işletmesinin yenilenmesiyle makine sayısı %55 azaltılarak aynı kapasitede üretim yapılmaya devam edilecek. Yünsa; gerçekleştirilen yatırım ile sürdürülebilirliğin yanında yün boyama süreçlerindeki makine verimliliğini (OEE) artırarak, renk tekrarlanabilirliğini de güçlendirmiş oldu.

Dünya çapında kabul gören kalitelerini boyahane yatırımı ile daha yukarı çektiklerini, aynı zamanda yeşil bir çevre için de önemli bir adım attıklarını belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz;

“Yünsa ürünlerinin kalitesi; 2025’te Avrupa’nın, 2030’da dünyanın en büyüğü olma hedefimizi gerçekleştirmek için en önemli gücümüz. Boyahanemize yaptığımız yatırımla kalitemizi yükselterek bu hedefe ulaşma yolunda daha da kuvvetlendik. Yeni yatırımımızla aynı zamanda maliyetlerimizi düşürürken yeşil çevre için de önemli bir adım atarak sürdürülebilirlik stratejimizi güçlü bir şekilde desteklemiş olduk. Amacımız üretirken, günden güne daha sürdürülebilir faaliyetlerde bulunarak gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak. Bugün yaptığımız güçlü yatırımı duyururken, benimsediğimiz duyarlılığın bir kez daha altını çizmek isterim”dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@