banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Aksa Şarj, Şarj Ağı İşletmeci Lisansı Aldı

Aksa Şarj’ın, elektrikli araçlara şarj hizmeti sunmak üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yapmış olduğu Şarj Ağı İşletmeci Lisans başvurusu onaylandı.

Enerji 23.08.2022, 10:15 Melike Kaya Bayram
123
Aksa Şarj, Şarj Ağı İşletmeci Lisansı Aldı

Aksa Şarj,Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK)Şarj Ağı İşletmeci Lisansı aldığını duyurdu.Şarj Ağı İşletmeci Lisansı; elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj ağına bağlı şarj istasyonlarının işletilmesi ile şarj hizmetinin sunulmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.  Şarj Ağı İşletmeci Lisansı’na ilişkin EPDK başvurusu onaylanan Aksa Şarj, sayısı her geçen gün artan istasyonlarıyla Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkı sunmayı amaçlıyor.

Yıl sonuna kadar istasyon sayısı artacak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, şuan için 16 istasyonda hizmet veren Aksa Şarj,yıl sonuna kadar farklı lokasyonlarda hizmet vermeye devam ederek şarj ağını genişletecek.

Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı konu ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Türkiye’de her geçen gün elektrikli araç şarj istasyonu sayısı artıyor. Ülkemizde yaklaşık 3 binin üzerine şarj istasyonu bulunuyor.Araçların kullanımının yaygınlaşması için şarj istasyonlarına erişim önem taşıyor.”

Murat Kirazlı açıklamasına şu şekilde devam etti:“Türkiye'de EPDK tarafından Şarj Lisans süreci ile ilgili yapılan düzenlemelerle birlikte Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından sağlanan yatırım destekleri ile sektörün potansiyelinin ve dinamiklerinin de pozitif yönde etkileneceğini düşünüyoruz. Elektrikli araç pazarının Türkiye’de her yıl istikrarlı bir şekilde büyümesinin yanında, dünya enerji piyasalarında oluşan belirsizlik ve bunun yanında fosil yakıt fiyatlarında görülen artış, yerli elektrikli aracın pazara girmesi ile dönüşümün yüksek oranlarda hızlanacağına inanıyoruz.Aksa Şarj olarak biz de yakın zamanda İstanbul Bomonti Residences By Rotana’da, Oasis Bodrum AVM’de, Nef Reserve Yalıkavak’ta ve Nef Çekmeköy Çamlıktepe’de AC şarj istasyonlarımızı da devreye aldık. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin birçok noktasında elektrikli araç şarj istasyonlarımızı faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@