banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Aktif Bank Kuracağı GES Tesisi İle Enerji İhtiyacını Karşılayacak

Yenilenebilir enerji projesine finansman sağlayan Aktif Bank, bu kez kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere güneş enerjisi santrali yatırımı kararı aldı

Enerji 20.10.2022, 10:44 20.10.2022, 09:22 Melike Kaya Bayram
23
Aktif Bank Kuracağı GES Tesisi İle Enerji İhtiyacını Karşılayacak

2017 yılından bu yana güneş, rüzgâr, hidroelektrik, biyogaz gibi alanlarda yaklaşık 315 MW yenilenebilir enerji projesine finansman sağlayan Aktif Bank, bu kez kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere güneş enerjisi santrali yatırımı kararı aldı. Aktif Bank böylece, genel müdürlük, iştirakler ve şubeler dahil olmak üzere toplam enerji tüketimini, yenilenebilir kaynaklardan sağlayabilecek. Enerji sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübesi, yüksek ve kaliteli iş bitirme performansı, finansman gücü ile Aktif Bank; her yıl en az 10 milyon TL ve üzerinde enerji maliyeti tasarrufu sağlayacak.
 


 

Türkiye’nin kendi enerji ihtiyacını kendi GES tesisi ile karşılayan ilk bankası olma yolunda adım atmaktan gurur duyduklarının altını çizen Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Yaşadığımız pandemi süreci dünyamızın sürdürülebilirliğinin hayati olduğunu bizlere gösterdi. Karbon emisyonunun giderek önem kazandığı günümüzde, Avrupa’da yaşanan enerji krizi de enerjide dışa bağımlılığı azaltmanın önemini gözler önüne seriyor. Bu anlayışla ve enerji sektöründeki engin deneyimimizin verdiği güçle, biz de kendi GES tesisimizi kurmaya karar verdik ve bu yönde adımlarımızı hızlandırdık. Hedefimiz 1,15 MWe/1,35 MWp üretim kapasiteli güneş enerji santralimiz ile; genel müdürlük, iştiraklerimiz ve şubelerimizdeki tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamak. Böylece önümüzdeki 10 yılda 13 bin ton karbon salınımını da engellemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@