banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Aygaz, W-Energy for Equality ile Yarınları Değiştirmeye Bugünden Başlıyor

Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında cinsiyet eşitliğine yönelik hedeflerini açıklayan Aygaz, ilk adımı W-Energy for Equality programını hayata geçirerek attı.

Enerji 01.07.2022, 15:01 Melike Kaya Bayram
87
Aygaz, W-Energy for Equality ile Yarınları Değiştirmeye Bugünden Başlıyor

Koç Topluluğu’nun, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında başlattığı teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliği seferberliğinin ardından bu alandaki 5 yıllık hedeflerini Mart ayında açıklayan Aygaz, taahhütleri doğrultusundaki ilk adımı attı.

Türkiye’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasına katkıda bulunma hedefiyle fark yaratan projeler hayata geçiren Aygaz, teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla “W-Energy for Equality” programını hayata geçirdi.Başvuruları başlayan program, sertifikalı teknoloji eğitimlerinden başlangıç ve ileri seviye girişimcilik eğitimlerine, Hackhaton’dan mentorluk programlarına kadar pek çok yeni nesil yetkinlikle donatıldı.

Programlar, W-Energy forTechnology, W-Energy for Innovation ve W-Energy for Future olmak üzere üç aşamadan oluşacak.  Global AI Hub ve AI Business School'un gençleri ve kadınları teknoloji alanında eğitmeyi amaçladığı 10million.AI sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aygaz’ın platinum partnerliğinde gerçekleştirilecek W-Energy For Technology programında katılımcılar,global teknoloji liderleri Google, UiPath, Amazon ve AI Business School katkılarıyla oluşturulmuş online eğitimlerle dijital yeteneklerini geliştirerek uluslararası geçerliliği olan sertifikaları kazanma fırsatı yakalayacak.Canlı olarak gerçekleştirilen açılış webinarı sonrasındaki ilk eğitim olan Yapay Zekaya İlk Adım eğitimi "self-paced" olarak yapıldı. Katılımcılar doğrudan “Global AI Hub” Platformu’ndan eğitimi izleyip, tamamlayabilecek. Sonraki,Python'a Giriş, Veri Manipülasyonu, Versiyon Kontrol Sistemleri &GitHub, Derin Öğrenmeye Giriş eğitimlerinin tamamı canlı gerçekleştirilecek. Katılımcılar bu eğitimlere “Global AI Hub” platformu üzerinden ilan edilen gün ve saatte ulaşabilecek. Canlı yayınları kaçıranlar, webinar ve eğitimlerle içeriklerinin tamamına, başlangıç tarihlerinden itibaren 15 gün içerisinde “Global AI Hub” platformunda yer alan eğitim sayfalarından erişme fırsatı bulabilecek. Eğitimlerden başvuru kriteri olmaksızın alanda kendini geliştirmek isteyen herkes ücretsiz faydalanabilecek.

W-Energy For Technology programını başarıyla tamamlayan üniversiteli genç kadınlar,kazanacakları sertifikalarla W-Energy For Innovation programına seçilme şansını artıracak. Yönderle Akademi liderliğinde gerçekleştirilecek W-Energy For Innovation programı kapsamında, katılımcılar 25 kişilik çevrimiçi sınıflarda gerçekleştirilecekTemel Girişimcilik Programı, İleri Seviye Girişimci Yetiştirme Programı ve Hackathon aşamalarından oluşan deneyimsel öğrenme ve oyunlaştırma dinamikleri ile zenginleştirilmiş gelişim programıyla öğrenme yolculuğuna dahil olacaklar.Bu yolculuk içerisinde öz liderlik becerileri, takım dinamikleri, yenilikçi ve yaratıcı düşünme becerileri, girişim fikri yaratma ve geliştirme, tasarım odaklı düşünme, etkili sunum teknikleri, duygusal dayanıklılık ve stres yönetimi gibi pek çok alanda kapsamlı eğitimler alıp sosyal becerilerini ve girişimcilik yetkinliklerini geliştirme fırsatı yakalayarak Hackathon’a hazırlanacaklar. Hackhaton’da dereceye giren ilk dört takım, Aygaz Kuluçka Programı, Aygaz Hızlandırma Programı, Aygaz Yaz Stajı gibi programlarla Aygaz’da staj yapma imkânına erişecek.

Yine Yönderle Akademi liderliğinde geliştirilecek W-Energy For Future mentorluk programında teknoloji ve inovasyon alanına ilgi duyan liseli genç kadın yeteneklerden,bu alandaki iş imkânlarını, kendini nasıl geliştirebileceğini ve üniversite sınavına hazırlık sürecini yönetme tekniklerini merak edenler menti olarak; teknolojiye, inovasyona ve girşimciliğe meraklı üniversite öğrencileri ya da mezunları ise mentor olarak başvuruda bulunabilecek.

“Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için”

Teknoloji ve inovasyon alanında nesiller boyu eşitlik ilkesiyle 7’den 70’e kız çocukları ve kadınları destekleyen projeler oluşturduklarını dile getiren Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, “Teknoloji ve inovasyonda cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele ederken, kadınların kaynaklara ve fırsatlara erişebilmesi kadar kendilerine güvenmelerinin de büyük bir öneme sahip olduğunu biliyoruz.Nesiller boyu eşitlik yaklaşımıyla sadece işe alım ve kariyer sürecini kapsamakla kalmayan, 7’den 70’e kız çocukları ve kadınlara yönelik fark yaratacak programlar hayata geçiriyoruz. W-Energy for Equality de bunlardan bir tanesi.‘Enerjimiz senin için, enerjimiz gelecek için’ diyerek başlattığımız programla 100 bin kız çocuğu ve kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle kız çocukların ve gençlerin teknoloji ve inovasyonun geleceğinde kendilerinden emin bir şekilde var olmalarına katkı sağlamanın mutluluğu içindeyiz.Ulaştığımız ve başarılarına şahit olduğumuz her kız çocuğu ve kadın, daha da fazlasını gerçekleştirmek konusundaki kararlılığımızın ve başarımızın göstergesi olacak” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@