banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Borusan Cat Yenilenebilir Enerji Hizmetlerini Solar Sistemlerle Genişletiyor

Borusan Cat, enerji alanındaki 25 yılı aşkın mühendislik deneyimini solar sistem projeleriyle genişletiyor.

Enerji 26.06.2021, 11:35 Melike Kaya Bayram
147
Borusan Cat Yenilenebilir Enerji Hizmetlerini Solar Sistemlerle Genişletiyor

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya’da faaliyetlerini yürüten Borusan Cat, enerji alanındaki 25 yılı aşkın mühendislik deneyimini anahtar teslim solar projelerle genişletiyor. Borusan Cat, uzmanproje ve saha ekipleriyle, mevcut müşterilerine hibrit çözüm alternatifleri sunmak, potansiyel müşterileriyle solar projelerinde iş birliği yapmak vefarklı marka talepleriyle gelen müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler sunmak için çalışmalarına başladı.

ÇEVREYE DOST YATIRIM FIRSATI

Türkiye’de ve dünyada yenilenebilir enerjiye olan ihtiyacın gün geçtikçe artmasıyla birlikte solar sistemlere gösterilen ilgi de giderek yükseliyor. Çevreci olmasının yanısıra ilk yatırım maliyetininyıldan yıla gelişen teknoloji ile daha da düşmesi, amortisman sürelerinin kısalması, gelişmekte olan enerji depolama sistemleri, sistemin bakım ve yedek parça maliyetlerinin düşük olmasısolar sistemleriavantajlı kılıyor.

Mevcut enerji tesislerinin yenilenebilir enerji kaynakları ile kapasite ve veriminin arttırılmasına devlet teşviki verilebiliyor. Borusan Cat’insunduğu solar sistem hizmetleri bu doğrultuda lisans kapasitelerini kullanmak isteyen enerji üreticilerine önemli bir yatırım fırsatı da sağlıyor.

BORUSAN CAT KARBON AYAK İZİNİ SIFIRLIYOR!

Solar sistemlerin kritik bileşenlerinden olan PV panelleri, invertörlerive enerji depolama sistemleriCat® kalitesiyle son teknolojiye uygun olaraküretiliyor. Borusan Cat, farklı marka talepleri olan müşterilerine de mühendislik ve uygulama hizmetleri sunuyor.

Solar alanındaki çalışmalarına önce kendi tesislerinden başlayan Borusan Cat, Adanatesisinde çatı solar sistemi kurulumunu gerçekleştiriyor.2021 yılınınson çeyreğinde devreye almayı planladığı bu sistem sayesinde,Adanatesisinin karbon ayak izinisıfırlamayı hedefliyor.Bu hedef doğrultusunda diğerBorusan Cat tesisleri için de solar fizibilite çalışmalarıtüm hızıyla devam ediyor. Devreye alınan her 1MWp solar sistem ile yılda 530-ton CO2 salınımı ortadan kaldırılıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@