banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Galata Wind, Kurumsal Yönetim Yapısıyla Da Sürdürülebilirlik Liginde Üst Sıralara Yükseliyor

Rüzgâr ve güneşten %100 temiz ve yenilenebilir elektrik enerjisi üreten Galata Wind, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Enerji 21.12.2022, 11:45 Melike Kaya Bayram
43
Galata Wind, Kurumsal Yönetim Yapısıyla Da Sürdürülebilirlik Liginde Üst Sıralara Yükseliyor

Rüzgâr ve güneş enerji santralleriyle, faaliyetlerininmerkezine sürdürülebilirliği koyan Galata Wind, bu doğrultuda hedeflerini hızla hayata geçiriyor. Son olarak, payları Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı Borsa İstanbul (BİST) Sürdürülebilirlik Endeksi’ne giren şirket, daha iyi bir gelecek için ortaya koyduğubaşarılı performanslarla, paydaşlarının güveninide tazeledi.

448 kriter üzerinden değerlendirildi

Galata Wind,aldığı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notu’yla, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde bulunmaya da hak kazandı. Hazırlanan raporda, belirlenen ilkelere önemli ölçüde uyum sağladığı belirtilen şirket, aldığı 9.40/10 derece ile dikkat çekti. Galata Wind’e ait belgeler üzerinde yapılan incelemeler, yönetici ve ilgili isimlerle gerçekleşen görüşmeler, kamuya açık bilgiler ve gözlemlere dayanarak hazırlanan raporda; Galata Wind, 448 kriter üzerinden değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda şirket; pay sahipleri bölümünden 92,02, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık bölümünden 98,10, menfaat sahipleri bölümünden 97,51 ve yönetim kurulu bölümünden 91,08 not aldı.

“Hedeflerimize adım adım ulaşmaya devam edeceğiz”

Galata Wind CEO’su Burak Kuyan yaptığı açıklamada, “Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı bir endekste, şirketimizin ismini görmekten ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum notumuzun yüksek olmasından dolayı mutluyuz. Türkiye’nin temiz enerji sağlayıcısı olmak için çıktığımız bu yolda, ülkemizin büyük ekonomi ve enerji dönüşümünün bir parçası olarak kararlı biçimde ilerliyoruz. Yüzde yüz yenilenebilir ve çevreye duyarlı elektrik üretiyor ve gezegenimizin doğal yaşam döngüsüne destek oluyoruz. Sürdürülebilirlik işimizin merkezinde yer alıyor. Çevreyi korumaya, yenilenebilirtemiz enerjiye yatırım yapmaya ve taahhütlerimiz doğrultusunda emisyonları azaltmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaya özen gösterecek, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda hedeflerimize adım adım ulaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@