banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Huawei Ve Solarapex’ten Güneş Enerjisi Alanında 400 Mw’lık İşbirliği

Huawei Türkiye ve SolarAPEX, güneş enerjisi santrali (GES) alanında yeni bir işbirliğine imza attı.

Enerji 12.05.2022, 14:00 Melike Kaya Bayram
78
Huawei Ve Solarapex’ten Güneş Enerjisi Alanında 400 Mw’lık İşbirliği

Huawei, son yıllarda artırdığı güneş enerjisi alanındaki yatırım ve işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Huawei ve SolarAPEX bu kapsamda yeni bir ürün tedarik sözleşmesine imza attılar. Sözleşme kapsamında sağlanacak 400 MW’lık ürünün 170 MW’lık kısmı, Mart ayında Tosyalı Holding’in hayata geçirdiği dünyanın en büyük çatı güneş enerjisi santrali projesinde, geri kalan 230 MW’lık birimin ise SolarAPEX’in Türkiye’nin dört bir yanındaki çatı ve saha uygulamalı GES projelerinde kullanılması planlanıyor. 

JingLi: Geleceğin temiz ve aydınlık dünyası için çalışmaya devam edeceğiz

Huawei Türkiye Genel Müdürü JingLi yaptığı değerlendirmede; “Ülkemizin değerli markalarıyla birlikte, geleceğin temiz ve aydınlık dünyası için çalışmaya ve Türkiye için değer üretmeye devam edeceğiz. Huawei özelinde ülkemizdeki en önemli güneş enerjisi iş birliklerinden biri olan Tosyalı Holding çatı güneş santrali projesi, şirketimizin bugüne kadar yer aldığı en büyük çatı üstü güneş enerjisi santrali projesi olması itibarıyla da önem taşıyor” dedi.

SolarAPEX Genel Müdürü Fatih Doğan da konuya ilgili değerlendirmesinde; “Güneş enerjisi sistemleri kurulumlarında sahip olduğumuz deneyimle, Türkiye’nin ve dünyanın önemli şirketleriyle işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bugün imza attığımız 400 MW’lık bu yeni sözleşmenin deHuawei teknolojisinin katkılarıyla, endüstrideki önemli başarı hikayelerinden biri olacağına inanıyoruz. Projedeki destekleri ve kıymetli iş ortaklıkları için Huawei Türkiye’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Projede kullanılacak Huawei SUN2000-100KTL-M1 Pro ürünü, ek bir donanıma ihtiyaç duyulmadan, ısı kaynaklı kazalara sebep olabilecek unsurlara karşı (DC ARK) tam koruma sağlıyor ve böylelikle projenin verimliliğini artırıyor.

Sözleşme kapsamında ayrıca, güneş panelleri için çevrimiçi kontrol yapılmasına imkan sağlayan “I-V Curve Lisansı” da Huawei tarafından sağlanıyor. Bu sayede mekanik müdahaleye ve sahaya personel gönderilmesine gerek kalmaksızın, güneş panellerinin performans ve güvenlik riskleri uzaktan izlenebiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@