banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Polat Enerji Grubu, Temiz Enerji Yatırımlarına Yenilerini Ekliyor

“Polat Enerji Grubu; yeni yatırımı ile rüzgar kurulu gücü kapasitesini 33,6 MW arttıracak!”

Enerji 29.07.2022, 14:45 Melike Kaya Bayram
88
Polat Enerji Grubu, Temiz Enerji Yatırımlarına Yenilerini Ekliyor

Türkiye’de ve dünyada enerji gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde öncü rol üstlenen Polat Holding’in bünyesinde bulunan Polat Enerji Grubu; Polat Enerji yaptığı yeni yatırımlar ile ticaret hacmini geliştiriyor. Enerji sektörünün lider isimlerinden Polat Enerji; Almanya’nın dev rüzgar türbini imalatçısı ENERCON’dan aldığı 8 adet yeni rüzgar türbini ile kurulu gücünü yüzde 5 artırarak 728,6 MW’ye çıkartma kararı aldı.

Polat Enerji Grubu; Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve ENERCON İcra Kurulu Başkanı Ulrich Schulze Südhoff arasında yapılan ticaretle8 adet rüzgar türbini kurulumu gerçekleştirerek;temiz enerjideki toplam yatırım büyüklüğünü 44 milyon dolara taşıyacak.

Odak noktasına yenilenebilir enerji için rüzgar ve güneş enerjisini alan, Türkiye’nin en yüksek kurulu güce sahip rüzgar enerjisi yatırımcısı konumunda olan Polat Enerji Grubu’nun rüzgar kurulu gücü, bugün Türkiye rüzgar kurulu gücünün yaklaşık %5,4’ünü oluşturuyor. Yenilenebilir enerji konusunda oldukça büyük bir potansiyele sahip olan ve Türkiye’de 2000 yılında ilk şirketini kuran Polat Enerji Grubu’nun 6 santralinde toplam kurulu elektrik gücü 695 MW’a ulaşmış durumda.

Portföyündeki santrallerle her yıl 45 milyon ağaç dikimine eşdeğer olarak 1 milyon 200 bin ton sera gazı emisyonu azaltımına katkı sağlayan Polat Enerji Grubu, ortalama 600 bin hanenin elektrik enerjisi tüketimini karşılayacak temiz enerji üretmektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@