banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Sulu Radyant Paneller İle Isıtmada Minimum Enerji Sarfiyatı, Maksimum Konfor

Çukurova Isı, İtalyan Sabiana ile imzaladığı distribütörlik anlaşması sonrasında satışına başladığı “sulu radyant paneller” ile maksimum konfor sağlıyor.

Enerji 13.04.2021, 12:15 Melike Kaya Bayram
253
Sulu Radyant Paneller İle Isıtmada Minimum Enerji Sarfiyatı, Maksimum Konfor

İtalyan Sabiana ile “sulu radyant panel” ürün grubu için distribütörlük anlaşması imzalayan Çukurova Isı, çözüm ortağı olduğu projelerin ısıtmasında minimum enerji sarfiyatı ile maksimum konfor sağlamaya devam ediyor. 

Radyant ısıtma sistemleri konusunda 30 yılı aşkın deneyimi ile keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar müşterilerine, komple sistem çözümü sunan Çukurova Isı, sulu radyant paneller ile fabrika, depo, hangar, spor salonu, havalimanı,  ofis, otel, okul ve hastanelerde konforlu ve tasarruflu ısıtma sağlıyor.

Isı transferi su ile sağlanan “sulu radyant panel”lerden çıkan ışınlar, ısı transferi hava ile sağlanan sistemlerden farklı olarak hava hareketlerinden etkilenmiyor. Doğrudan ortamdaki makinelere, insanlara ve zemine çarparak, ısı enerjisine dönüşen ışınların, tüm alan içerisine eşit olarak dağılmasıyla ısıtmada maksimum konfor elde ediliyor. Bu çalışma prensibi sayesinde hissedilen sıcaklığın, gerçek sıcaklıktan fazla olması ise enerji verimliliğini yüzde 30’lara varan oranlarda artırıyor.

EN 12831 standardına uygun olarak radyant paneller vasıtasıyla ısıtılan binaların ısı ihtiyacı, hava ısıtmalı sistemler için gereken ısıdan 3°C daha düşük olarak karşılanıyor. Daha düşük ısı gereksinimi sayesinde aynı konfor şartları daha az enerji ile sağlanıyor. 

Sıcak havayla ısıtma sağlayan sistemlerden farklı olarak elektrikle çalıştırılan fanlara ihtiyaç duymayan “sulu radyant panel”lerin çalışma prensibinin kazan ve sirkülasyon pompası ile sınırlı olması da hem işletme hem de bakım maliyetleri açısından avantaj sağlıyor. Isıtma esnasında hava sirkülasyonu olmayışı ise ortamdaki virüs ve tozların taşınmasını önlüyor. Bu sayede ortamdaki konfor şartları sağlıklı bir şekilde sağlanıyor.  

İşletmelere uygulamada da avantaj sağlayan “sulu radyant panel”ler, 10 bin metrekare bir tesise bir hafta veya on gün içerisinde uygulanabiliyor. Radyant paneller, tavana monte edildiği için de çalışma sahasında ekstra yer kaplamıyor.

Çukurova Isı’nın 2021 yılının Mart ayında satışına başladığı “sulu radyant paneller”, kısa süre içerisinde prestijli projelerde yerini almaya başladı. Tadım Ankara Fabrikası ve Yeni Havalimanı - Halkalı Metro Hattı Bakım İstasyonlarının ısıtma sistemlerinde “sulu radyant paneller” tercih edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@