banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Türkiye’nin İlk Depolamalı Elektrik Üretim Tesislerinin Ön Lisanslarını Aldı

Akfen Yenilenebilir Enerji, 4 farklı ilde toplam 140 MW elektrik depolama ve 140 MW elektrik üretim tesisi kurmak için EPDK’dan ön lisans aldı.

Enerji 20.04.2023, 11:15 Melike Kaya Bayram
55
Türkiye’nin İlk Depolamalı Elektrik Üretim Tesislerinin Ön Lisanslarını Aldı

Akfen Yenilenebilir Enerji, halen yatırım aşamasında bulunan ve yatırımlarının tamamlanması ile portföyüne dâhil olacak elektrik depolama tesisi projelerindeki son durum hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamada bulundu.

Buna göre elektrik depolama tesisi başvuruları kapsamında Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından toplam 380 MW müstakil depolama tesisibaşvuruları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından uygun görülmüştü. Bununla birlikte Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği 17’nci maddesi kapsamında depolama tesisine verilen hakka istinaden toplam 285 MW kapasiteli GES ve RES önlisans başvurularının yapılmış olduğu bildirilmişti.

Akfen Yenilenebilir Enerji, EPDK’dan Türkiye’nin ilk depolamalı elektrik üretim tesisi lisanslarından olan Çanakkale Üçpınar’da 50 MW, Erzurum’da 30 MW, Amasya’da 30 MW ve Aydın’da da 30 MW olmak üzere toplam 140 MW’lık ön lisans aldı. Şirket bu tesislerin yanlarına aynı kurulu güçlerde olmak üzere toplam 140 MW’lık da elektrik üretim tesisi kuracak.

Akfen Yenilenebilir Enerji, depolamalı üretim tesisi müracaatlarından iki projenin ise önlisans süreçlerinin devam ettiğini duyurdu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@