banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Wipelot Petrokimya Endüstrisini Geleceğe Hazırlıyor

Gerçek zamanlı izleme teknolojileri geliştiren Wipelot, petrokimya endüstrisinde maksimum iş güvenliği ve operasyonel verimlilik hedefliyor.

Enerji 05.07.2021, 14:00 05.07.2021, 11:07 Melike Kaya Bayram
151
Wipelot Petrokimya Endüstrisini Geleceğe Hazırlıyor

Konum belirleme sistemleri, veri ölçüm ve analizive iş güvenliği alanlarındaileri teknolojili çözümleriyle öne çıkan Wipelot, pek çok sektördeki öncü firmalara hizmet sunuyor. RFID (RadioFrequencyIdentification-Radyo Frekansı ile Kimliklendirme) ve RTLS (Real Time LocationSystem-Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi) konusunda 16 yıldan fazla tecrübesi bulunan Wipelot, petrokimya sektöründe de verimlilik ve üretkenlikten ödün vermeden birçok iş sürecini hızlandırmayı hedefliyor. WipelotLoneWorker (Yalnız ve Riskli Bölgede Çalışan İş Güvenliği Sistemi), Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi, WipelotSafeZone (Çarpışma ve Kaza Önleme Sistemi) ve Wipelot OTX (Ortam Takip Sistemi) çözümleriyle petrokimya sektörünün başlıca iş güvenliği ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunan Wipelot, aynı zamanda petrokimya sektöründeki dijital dönüşümün öncü aktörleri arasında yer alıyor.

LONEWORKER SİSTEMİ İLE RİSKLİ BÖLGELERDE GÜVENLİ TAKİP

Dünyanın en zor sektörleri arasında gösterilen ve iş güvenliğinin hayati olduğu iş kolları arasında ilk sıralarda yer alan petrokimya sahalarındaözellikle yalnız çalışan personelin nitelikli koruma teknolojisine olan ihtiyacı gün geçtikçe daha da artıyor. Wipelot, tehlikeli işlerin yapıldığı alanlarda yalnız başına çalışan işçinin durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlayan, telsiz ve telefon iletişimi gerektirmeyen“Yalnız ve Riskli Bölgede Çalışan İş Güvenliği Sistemi-LoneWorker”ile iş kazalarını en aza indirmeye imkan tanıyor. Aynı zamanda rafineri tanker içi temizliği gibi riskli bölgelerde çalışan personellerin sağlık ve konumlarının anlık takibini kolaylaştırıyor. Geofence alarmı ile yasaklı bölge ihlallerinin önüne geçerek olası kazaları da minimuma indirmeye katkıda bulunuyor.

KOMPLEKS GÜVENLİK STANDARTLARINA PRATİK ÇÖZÜMLER

Sanayinin itici güçleri arasında yer alan ve birçok sektöre girdi sağlayan petrokimya endüstrisinde kullanılan ekipmanların olası kazalar yaşamaması için devreye kablosuz çözümler giriyor. Wipelot imzası taşıyan bir yaklaşma-çarpışma uyarı sistemi olan SafeZone; tanker, forkliftgibi araçların birbirleriyle veya çalışanlarla çarpışmasını önlüyor.  Aynı zamanda tesis içine dışarıdan giren tanker, nakil aracı gibi araçların kontrolünü (giriş izni) sağlayarak, bu araçların tesis içindeki anlık konum takibi, hız takibi ve ihlal bilgilerini de raporluyor.  Araçlarda yaşanabilecek sorunları önlemek için arıza takibinin anlık tespitindebelirleyici bir rol üstlenen sistem; anlık olarak takip edilmesi gereken kompresör tankı, kurutma tankı gibi petrol tesislerindeki önemli ünitelerde oluşabilecek arızaları anlık olarak iletiyor.Personellerin taşıdığı yaka etiketlerine sesli ve titreşimli uyarı olarak bilgilendirilme yapılırken anında müdahale imkânı sunuyor.

TÜM SICAKLIK VE BASINÇ DEĞERLERİ KONTROL ALTINDA

Wipelot; petrokimya tesislerinin uzaktan izlenmesi ve ortamdaki sıcaklık, basınç gibi verilerin takibi için ileri teknolojili çözümüyle iş süreçlerini kontrol altına alıyor.Tesiste gaz sızıntısı yaşanması ya da sıcaklık ve basınç değişimlerinin belirlenen limitler dışına çıkması söz konusu olduğundasistem alarm durumuna geçerek ilgili kişilere SMS ve mail yoluyla bilgilendirme yapıyor.

KABALALIK İŞ SAHALARINDA TEK TUŞLA GÜVENLİ SOSYAL MESAFE

Çalışan sayısının yoğun olduğu iş kollarının başında gelen petrokimya sektöründe personellerin salgın sürecinde bulaş riskini en aza indirmek kritik öneme sahip. Bu noktada geliştirdiği Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi ile personeller arasındaki asgari sosyal mesafeyi koruyan Wipelot, çalışanların temas haritalarını oluşturuyor ve birbirlerine güvenli mesafeler dışında yaklaşmaları durumunda sesli ve titreşimli uyarı iletilmesini sağlıyor. Ayrıca bulut tabanlı merkezi yazılım üzerinden işletme sahasındaki izleme yapılacak alanda çalışmakta olan personellerin anlık konum, sosyal mesafe, durum ve takip raporları tek tuşla alınabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@