banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Akbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan Kaynak Sağlayan İlk Türk Mevduat Bankası oldu

Akbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile yeni bir kaynak için 100 milyon ABD doları tutarında bir anlaşma imzaladı.

Finans 18.08.2021, 11:30 17.08.2021, 16:30 Melike Kaya Bayram
124
Akbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan Kaynak Sağlayan İlk Türk Mevduat Bankası oldu

Akbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile yeni bir kaynak için 100 milyon ABD doları tutarında bir anlaşma imzaladı. 17 Ağustosta yapılan imza törenine AIIB Başkan Yardımcısı Konstantin Limitovskiy, Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu ve diğer yöneticiler katıldı. Banka, temin ettiği 7 yıl vadeli bu fonla Türk bankacılık sektöründe Asya Altyapı Yatırım Bankası‘ndan kredi alan ilk mevduat bankası oldu.

“ŞİRKETLERİMİZİN KOVİD-19UN EKONOMİK ETKİLERİYLE MÜCADELESİNE DESTEK OLACAĞIZ”

Sağlanan yeni kaynağın Kovid-19'dan olumsuz etkilenen KOBİ’lerin sermaye ve likidite ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik kullandırılacağını belirten Levent Çelebioğlu, Dünyada ve ülkemizde pandemi ile mücadelede önemli mesafeler kat edildi. Ancak, salgının sağlık boyutunun yanı sıra yarattığı ekonomik etki de henüz tam olarak düzeltilebilmiş değil. Böylesi olağanüstü bir dönemde ekonomiye yapılan her katkının kritik önem taşıdığına inanıyoruz. Bu bilinçle biz de reel sektörümüze ve ekonomimize verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz.



AIIB ile imzaladığımız bu anlaşma neticesinde 100 milyon dolarlık, 7 yıl vadeli yeni kaynağı ülkemize kazandırmaktan çok mutluyuz. AIIB gibi Çinde yerleşik bir uluslararası finans kuruluşu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu özel işlem Akbank’ın sürdürülebilirlik konusundakiöncü uygulamalarının, global ölçekteki ilişkiler ağının, yüksek itibarının ve yurtdışı borçlanma işlemlerindeki uzmanlığının bir yansıması. Bu kaynakla şirketlerimizin Kovid-19un ekonomik etkileriyle mücadelesine destek olacağız. Yeni istihdam fırsatlarının da önünü açacağına inandığımız bu kaynak, şirketlerimizin krizler karşısındaki dayanıklılığına da olumlu etki yapacaktır. Ayrıca, bu anlaşmayla birlikte Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan kaynak sağlayan ilk Türk mevduat bankası olmaktan da mutluluk duyuyoruz.”

SAĞLADIĞIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMALI FONLAMAYI 1.7 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNE ÇIKARDIK”

Sektörümüz için örnek teşkil eden işlemlerle bankamızın sürdürülebilirlik temalı fonlamasını daha da yukarı taşımak öncelikli hedeflerimizden biri. AIIB ile imzaladığımız bu anlaşmayla son 1 yılda sağladığımız sürdürülebilirlik temalı fonlamayı 1.7 milyar doların üstüne çıkardık. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@