banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Akbank, Dış Ticarette “Yeşil Dönem” Başlatıyor

Akbank, sürdürülebilirlik bakış açısına sahip dış ticaret müşterileri için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Yeşil Dış Ticaret Paketi’ni hayata geçirdi.

Finans 21.06.2021, 10:00 Melike Kaya Bayram
127
Akbank, Dış Ticarette “Yeşil Dönem” Başlatıyor

Akbank, yenilikçi ve sürdürülebilirlik odaklı ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Banka, Türkiye’de ilk kez, sürdürülebilirlik kapsamında faaliyeti olan firmalara çeşitli avantajlar sunacak Yeşil Dış Ticaret Paketi’ni oluşturdu. 

Akbank bu paket kapsamında, çevresel sürdürülebilirlik ve korumayı içeren düzenlemelere sahip müşterilerinin gönderdiği ithalat transferlerinde avantajlı muhabir banka masrafı ve akreditif açılışlarında avantajlı komisyon oranları sunuyor. Uluslararası Finansal Kuruluşların ve muhabir bankaların sürdürülebilirlik incelemesinden geçen teyitli ithalat akreditif açılışlarında ise muhabir banka komisyonlarında indirimli fiyatlama ve uzun vade imkanı sağlanıyor.

Yeşil Dış Ticaret Paketi ile Akbank müşterileri ithalat, ihracat ve uluslararası fon transferi işlemlerine ayrı ayrı ücret ödemeden, 40 dış ticaret işlemini, 40 gelen uluslararası fon transferini ve 40 giden uluslararası fon transferini hızlı ve güvenli” bir biçimde ve daha uygun bir ücretle gerçekleştirebiliyor. Ayrıca banka, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve kaynak verimliliğine katkı sağlayan yatırım malı alımlarında müşterilerini Akleasein sürdürülebilir ECOLease ürünlerindeki uzun vadeli ve uygun finansman maliyeti ile de buluşturuyor.

Yeşil Dış Ticaret Paketi’yle ilgili bilgi veren Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal şu açıklamada bulundu; “Ülkemizin düşük karbon ekonomisine geçişine destek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bankacılık sektöründe sürdürülebilir finansman alanında somut hedef veren ilk mevduat bankasıyız. 2030 yılına kadar ülkemize 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca kredi portföyümüzün iklim değişikliğine olan etkisini 2030 yılına kadar azaltma hedefimiz var. Bu paket ile birlikte hedeflerimize ulaşmak için önemli bir adım atarken aynı zamanda dış ticarette bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Avantajlı paketimiz ile sürdürülebilirlik faaliyetlerinde bulunan firmalara avantajlar sunarken, aynı zamanda bu faaliyetlere yeni başlayan, çevreye ve doğaya duyarlı firmalara da destek vereceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@