banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Ana Sigorta 3’üncü Yaşını Kutluyor

Yüzde 100 yerli sermaye ile Nisan 2021’de prim üretimine başlayan Ana Sigorta,üçüncü yaşına girdi.

Finans 04.04.2023, 15:45 04.04.2023, 15:24 Melike Kaya Bayram
24
Ana Sigorta 3’üncü Yaşını Kutluyor

Yüzde 100 yerli sermaye ile Nisan 2021’de prim üretimine başlayan Ana Sigorta,üçüncü yaşına girdi. Sigorta sektörünün en genç oyuncularından olan Ana Sigorta,bugüne kadar 400 binin üzerinde müşterisini yenilikçi sigorta ürünleriyle buluştururkenseçkin acente yapısı ile “Acente Sigortacılığı”nda emin adımlarla ilerliyor.

Şirketin 3’üncü yaşına girmesi nedeniyle bir açıklama yapan Ana Sigorta CEO’su Arda Tuncay “En güçlü yanımız sigortalılarımızın ve acentelerimizin ihtiyaçlarını dinlememiz ve buna göre kendilerini yenilikçi,daha önce denenmemiş sigorta çözümleriyle buluşturan çevik yönetim anlayışımız ve yetkinliğimiz diye düşünüyorum. Ana Sigorta’yı konumlandırırken de şirket anayasası haline getirdiğimiz geleneksel yaklaşımlardan uzak,dinamik bir yapıyı ortaya koymayı hedefledik” dedi.

Ana Sigorta’nın Nisan 2021’de pandemi sonrası ortaya çıkan olağanüstü zor koşullarda yola çıktığını ifade eden Arda Tuncay,2022’deki yüksek enflasyon vedöviz kurundaki artışların hasar maliyetlerini ciddi şekilde artırdığını ancak yoğun rekabet ortamında ve Zorunlu Trafik Sigortası’ndaki tavan fiyat uygulaması nedeniyle, sektörün bu maliyet artışlarını primlere yeteri kadar yansıtamadıklarını belirtti. Kendilerini daha ilk yıllarında çokbilinmeyenli bir denklemin içinde bulduklarını ifade eden Tuncay “Tüm bunlara rağmen 2’inci yılımızı trafik branşı hariç hedeflediğimiz bir kârlılık ve yeni kurulan şirketlerin güvenirliklerinin dayanağı olan olumlu hasar performansları ile tamamlıyoruz” dedi.

Sektörün Hayat-Dışı branşlarda trafik hariç 22,2 mia TL kâr açıkladığını, ancak trafik branşındaki 11 mia TL’lik zarar nedeniyle bu kârın yarıya yakınının gittiğini ve sektör için önemli bir sermaye ihtiyacı doğurduğunu ifade eden Ana Sigorta CEO’su Arda Tuncay, “Biz de ikinci yılımızı trafik hariç branşlarda 65,8 mln TL’lik kâr ile kapattık ve bu da geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor” dedi.

Maraton Koşucusuyuz

Bu yıl da maliyet artışlarının etkisi vetrafik branşındaki teknik zararın yönetilmesi konularının sektörün bir numaralı sorunu olmaya devam edeceğinin altını çizen Arda Tuncay, yılın başında Anayasa Mahkemesi’nin, bedeni hasarların tazminindeki belirsizliği büyük ölçüde ortadan kaldıran düzenlemeleri iptal kararı ve üzerine şubat ayında yaşanan deprem felaketininde sektörün hasar yükünü ciddi boyutta yükselttiğini söylerken“ Diğer taraftan faiz gelirlerindeki düşük seyir de, mali gelirlerin teknik zararı karşılamasını sınırlı hale getiriyor” dedi.

Sektörün tüm zorluklarına karşın Ana Sigorta’nın hedefleri doğrultusunda ilerlediğini,insan kaynağı ve organizasyonunu büyüttüğünü,insan faktörünü gözeterek teknolojiye yatırım yaptığını veacente memnuniyeti konusunda önemli bir yol aldığını söyleyen Tuncay“ Sürdürülebilir bir gelişme ve büyümeyi yakaladık. Ana Sigorta olarak kısa mesafe değil, maraton koşucusuyuz” dedi.

İyi Olmak Zorundayız

Sektöre “Her ANA değer katar” sloganıyla giren Ana Sigorta, üçüncü yaşınagirerken “İyi Olmak Zorundayız” manifestosu ile ulusal medyada sesini duyurmaya başladı.“İlk iki yıl kök saldığımız bir dönemdi. Bu esnada sadece acentelerimiz ile olan iletişime yatırım yaptık. Şimdi markamızı duyurma zamanı” diyen Arda Tuncay, daha ilk yılımızda KİA markasının bize duyduğu güven ile KİA Kasko ürünümüzü piyasaya çıkarttık.Acentelerimizle proje bazlı işler geliştirdik, geliştirmekteyiz. Bu zamana kadar hangi işe odaklandıysak en iyisini yapmayı hedefledik. Şirket kültürümüz olan “ne yaparsan yap, en iyi şekilde yap” felsefemizi şirketimizin manifestosu olarak duyurmak istedik. Köklü bir geçmişi olan Türk Sigortacılık sektöründe var olmak istiyorsanız, İyi Olmak Zorundasınız.”

Ana Sigorta, ilk poliçesini kestiği 2021 yılından bu yana müşteri sayısını 400 binin üzerine çıkarttı. Halen 410 acente ve Türkiye geneline yaygın 1087 adet anlaşmalı servisle hizmet veren Ana Sigorta, çalışan sayısını yıl sonuna kadar 100’e yükseltmeyi planlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@