banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Anadolu Sigorta 96 Yaşında

Türkiye’nin ilk sigorta şirketi Anadolu Sigorta, 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Finans 01.04.2021, 09:45 Melike Kaya Bayram
205
Anadolu Sigorta 96 Yaşında

Ulu Önder Atatürk’ün talimatıyla, Türkiye İş Bankası’nın öncülüğünde Türkiye’nin ilk ulusal sigorta şirketi olarak kurulan Anadolu Sigorta, 96’ıncı yıl dönümünü kutluyor. 1 Nisan 1925 tarihinde 500 bin TL sermayeyle kurulan Anadolu Sigorta, 96’ıncı yılında 500 milyon TL sermayesi, yurt çapında 2 bin 500 acentesi ve bin 361 çalışanıyla sektöründe öncü ve yenilikçi olma unvanını korumayı sürdürüyor.

96 yıllık bir geleneğin temsilcisi olmaya devam eden Anadolu Sigorta’nın kurulduğu günden bu yana Türkiye kaybetmesin diye çalıştığını belirten Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, “Geleceğimizin yol haritası, geçmişimizin kilometre taşlarında saklı. Anadolu Sigorta, 1954 yılındaki büyük Kapalıçarşı yangınında, 17 Ağustos depreminin şafağında, COVID- 19 pandemisinde sigortalılarının yanındaydı. Kuruluşundan sonra 10 yıl gibi kısa bir süre içinde, sınai, ticari, sosyal her alanı teminat altına alan şirketimiz, ilk ulusal demir-çelik üreticisi Erdemir’den Atatürk Barajı’na, ulusal değerleri ve milli serveti geleceğe taşıdı. Bugün, verdiği teminatlar, yaptığı faaliyetler ile şirketimiz, kök saldığı toprağa değer katmaya devam ediyor. Çünkü biz, Anadolu’yu yalnızca ismimizde değil, omuzlarımızda bir sorumluluk olarak taşımanın bilinciyle çalışıyoruz. Sahip olduklarımızın ardındaki özveri ve emeği bildiğimiz için, tam 96 yıldır ‘Kaybetmek yok’ diyoruz” dedi.

“100. yaşımızda her evde bir Anadolu Sigorta poliçesi ile var olmak istiyoruz”

Anadolu Sigorta’nın kuruluşunun 100. yıl dönümüne yaklaşırken, sektöre yön vermeyi ve dijital sigortacılıktaki güçlü konumlarını pekiştirmeyi sürdüreceklerini açıklayan Şencan, “Sigorta bilincini yaygınlaştırmaya, müşterilerimizle ömürlük bağlar kurmaya, yenilikçi ve rekabetçi ruhla ülkeye, insana, eğitime ve teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. ‘Türkiye’nin Sigortası’ olarak hedefimiz, 100’üncü yaşımıza denk gelen 2025 yılında, her evde bir Anadolu Sigorta poliçesi olarak var olmak. Bunun için köklü geçmişimizden aldığımız güçle, el ele, azimle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@