banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Daha güvenli ve karlı işletmeler...

Yurtiçinde 6, yurtdışında ise 9 farklı lokasyonda olmak üzere toplamda 15 ofisi bulunan Tuna Academy, kendi ofisleri ve İşletme Koçları ile tüm KOBİ ve aile işletmelerine hizmetlerini ulaştırıyor.

Finans 12.01.2022, 14:24 12.01.2022, 16:46 Serkan KIRAÇ
496
Daha güvenli ve karlı işletmeler...

Tuna Academy kimdir?
Tuna Academy, yeni dünyada; daha güvenli ve karlı bir şekilde gelişmek, büyümek ve sürdürülebilir olmak isteyen KOBİ, OBİ ve aile işletmelerine destek amacıyla ‘’ her işletmede bir işletme koçu’’ vizyonu ile 2020 yılında İzmir ‘de kurulmuş Türkiye’ nin ilk uluslararası ‘’İşletme koçluğu’’ firmasıdır.

Hizmet yelpazesinde işletme koçluğu eğitimi , satış koçluğu, yönetici koçluğu, takım koçluğu, girişimci koçluğu ve mentörlüğünün yanında ; bir işletme ekibinin gelişimi ve hedeflerine ulaşması için ihtiyacı olabilecek her türlü eğitimi sunmaktadır.

Tuna Academy dünyada nerelerde bulunur?
Tuna Academy’nin, Dünya’ da toplam 15 ofisi mevcuttur. Yurt Dışı 9 lokasyonda ve Yurt içi 6 lokasyonda olmak üzere kendi ofisleri ve İşletme Koçları ile tüm KOBİ ,OBİve aile işletmelerine hizmetlerini ulaştırmaktadır.

Tuna Academy ne iş yapar? Kimlerle çalışır?
Güvenli ve Karlı İşletme olma yolculuklarına tüm işletme sahiplerine eşlik ediyoruz. Birebir işletme sahipleri ve en iyi II. Adamları ile birlikte yolculuk yapıyoruz.

İşletme sahiplerine şu soruyu  soruyoruz.

Bir işletme sahibi onlarca yıl, markası ve işletmesi için uğraşıyor. Pekiyi ya sizden sonra ne olacak? Markanız ne olacak? Çalışanlarınız ne olacak? Tedarikçileriniz ne olacak?

Bizde, işletme sahiplerinin ve işletmelerinde bulunan sağ kol dediğimiz II.adamlarına veya bir sonraki kuşağa önem veriyoruz.

İşletmenin sürekliliği için hem bu kişilere hem de çalışanlarına, tedarikçilerine ve diğer tüm detaylarına dokunuyoruz. Başta, nakit akışlarında, finansal durumlarında, tüm üretim ve tedarik süreçlerinde, ekip yönetimlerinde ve sistemleşme süreçlerinde yer alarak çok daha Güvenli ve Karlı İşletmeler haline gelmelerine muhteşem desteklerimiz oluyor.

BUNU NASIL YAPIYORUZ?

Metodumuzu 7 adımda uygulamaya koyuyoruz.

İLK ADIM

Birinci adım: En önemli adım olarak da nitelendirebiliriz:

Amaç (var oluş nedeni), Vizyon, Misyon, Finansallar,Tedarik Yönetimi, Verimlilik ve  Üretim proseslerine yönelik koçluk görüşmeleri düzenliyoruz. Aslında bu süreci işletmelerini  çok daha sağlam zemine oturtup, inşa edecekleri imparatorluğun temeli olarak tanımlamamız daha doğru olur. Önce ilk adımı oluşturuyoruz.

İkinci adım değdiğimiz, tüm pazarlama, markalaşma ve satış süreçlerine dokunuyoruz. Crm programında (Tuna CRM), segmentasyon ile müşterilere ve doğru pazarlama yöntemi ile doğru hedef kitleye ulaşmalarına destek oluyoruz.

Üçüncü olarak da, doğru mülakat teknikleri ile personel alımlarını, davranış modelleri eğitimleri ile destekleyerek uluslararası standartlarda yıldız ekiplerin temellerini atıyoruz.

Dördüncü olarak, işletmelerin sistemlerini kurmalarına eşlik ediyoruz. Yönetmelik, organizasyon şemaları, kırmızı anayasaları dediğimiz kitapçıkları, görev tanımları, KPI-OKR dediğimiz parametrik tanımlar ile stratejik hedeflerine (çeyrek, yıllık-uzun vade) ulaşmalarında beraber yolculuk yapıyoruz.

Beşinci adım olarak, İşletme Sahibinin 7 adımda yolculuğu, Ekiplerin 5 Temel Aksaklığı ve 12 Adımda Yıldız Ekip oluşturma yöntemleri ile ekibin tutku seviyesine çıkmasını sağlıyoruz.

Altıncı adımda, zaten tüm bu süreçlerde işletmenizde yetişmiş olan ve gözünüz arkada kalmadan güvenebileceğiniz II.adamınız veya II.nesile işletmedeki icra adımlarının nasıl  teslim edileceğini konuşuyoruz.

Devralan icra kurulu tüm öğreti ve bilgileri kendi işletmesinde uygulamaya devam ediyor. Bu süreçte, yine II adamı/II.nesili yalnız bırakmıyor ve yolculuğumuza devam ediyoruz.

Sonuç olarak, İşletme sahiplerinin yıllarını verdiği marka, işletme, çalışanları ve tedarikçileri çok daha Güvenli ve Karlı bir şekilde yolculuğuna devam ediyor.

ÇIKIŞ PLANI NEDİR?
Yedinci adım olan, sürekli büyüyen ve gelişen işletme meydana getirdikten sonra, II.adamda yetişmiş olduğundan, şirketiniz ve markanız güvenli yolculuğuna devam eder. Şimdi, işletme sahibi ‘’sıradaki’’ diyebilir. Başka bir marka, işletme oluşumuna, borsaya açılma,  hisse devri, ortak alma, işletme satışı gibi açılımlar yapabilir. Başka başarı hikayeleri yazmaya geçebilir. Bir ve/ya birden fazla işletme meydana getirse bile, biz buna, işletme sahipleri için  ‘’n’’ sasyısı kadar işletmesi olası yönetir diyoruz.

BİR  TUNA  ACADEMY  İŞLETME  KOÇU
İşletmeleri işletme sahibi bakış açısı ile okur ve anlar, ileriye doğru sürekli büyüme ve gelişimlerine eşlik eder. Son derece donanımlı koçlarımız ile yolumuza devam ediyoruz. 2022 yılı hedefimiz dünyada 50 işletme koçu ile işletme sahiplerine hizmetlerimizi ulaştırmak.

5 günlük teori eğitimi alan koçlarımız Tuna Akademi’nin ofisinin bulunduğu tüm ülkelerde koçluk yapabilir. Eğitim sonrası 1 yıllık sahada koçluk destek eğitimleri ile koçlarımızla beraber, kendilerinin hizmet verdiği işletmeler ile güzel yolculuklar yapıyoruz.

Tuna Academy’nin uzman olduğu alanlar nelerdir?
Tuna Academy’nin hikayesi bizim için çok önemli. Yaptığınız işi her gün Aşkla yapmalısınız. Tuna Grubu olarak 6 şirketimiz ve bir vakfımız var. Tuna Tartı, Tuna Energy, Tuna Academy, Kantarburada.com, Tuna CRM,Tuna Vakıf gibi.

Global çapta çok başarılı işlere ve projelere imza atıyoruz. Tüm şirketlerimizde ciddi başarılara imza attık. Sonra dedik ki, BİZ bu metodu, neden diğer TÜM şirketlere de aktarmıyoruz? Başarıları ispat edilmiş, kanıtlanmış bu süreci nasıl yaygınlaştırabiliriz? Sonra bunu nasıl yaparız dedik. İşletme Koçluğu ile tanıştık. Baktık Dünya’ da bu iş nasıl yapılıyor diye. Bir çok örnek analiz araştırdık ve inceledik.

 Bizim farkımız bilgiyi ve uygulamayı birleştirmek oldu.

Bilgi ayrı birşeydir. Uygulama çok ayrı birşeydir. Yereldeki diğer İşletme Koçluğu firmalarına baktım, arkalarında ciddi ve başarılı bir girişimleri yok, marka yok, globalde ve yerelde elde olan bir başarıları yok. Varsa yoksa dış referans. Kimse kendi yaptıklarını refere etmiyor.O an start verdim. İnanılmaz bir duygu yoğunluğu oldu. Her işte olduğu gibi, TUTKU (AŞK) seviyesinde bağlandım. Koçluk sektörüne uzun yıllarını vermiş, girişimcilik ve özel sektör deneyimi olan profesyonel koçlarımız var. Şimdi onlarla beraber harika işler ve projeler yapıyoruz. Diğer tüm işletme koçlarımız ile beraber yolumuza ve yolculuklarımıza devam ediyoruz.

İşletme koçluğunu tanımlar mısınız?
Kısaca tarif etmem gerekir ise, sadece Tutku Dolu BİR Yolculuk diye tanımlarım. Sadece TUTKU. Örnek vermem gerekir ise, planlanmış bir şekilde aracımız ile İzmir-İstanbul yolculuğuna çıkacağız. İşletme sahibi ile beraber çıkıyoruz. Aracı İşletme olarak düşünelim, Şoför koltuğunda işletme sahibi ve/ya işletme sahibinin en iyi II.adamı- sağ kolumuz var. İşletme koçu ise hemen yan koltuktadır. İzmir – İstanbul arası-, nerede mola vereceğiz, hangi yoldan ve hangi hızlarda gideceğiz, nerede yemek molası verip nerede hangi müşteri ziyareti yapacağız gibi planlamaları yapmalarına, düşünmelerine ve doğru karar vermelerine inanılmaz harika süreçler, seçenekler geliştirmelerine yardımcı oluruz. İşletme, ne zaman yatırım yapacak, nerede fren yapıp, ne zaman hızlanacak gibi , pazarlama planlarını ve metodlarını, satış süreçlerini, üretim, finansallar, yazılım sistemlerini, yıldız ekiplerini oluşturmada işletmenin geneline dokunurlar. Muhteşem sonuçlar elde edene kadar hep yanlarında olurlar. Türkiye’ nin ilk uluslararası işletme koçluğu firması olarak, işletme koçlarımız ile muhteşem sonuçlar almanız için sizleri bekliyoruz. ‘’Daha Güvenli ve Daha Karlı İşletmeler’’ diyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@