banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Döviz’den TL’ ye Dönüşüme Teşvik

Teb’in Yeni Mevduat Ürünleri TL’ye Geçişe Teşvik Edecek.

Finans 06.01.2022, 09:45 Melike Kaya Bayram
77
Döviz’den TL’ ye Dönüşüme Teşvik

Geliştirdiği ürün ve hizmetlerle tüketicileri tasarrufa yönlendirmeyive mevcut birikimlerinin getirisini maksimum düzeyde tutmayı hedefleyen Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu noktadan hareketle, Türk Lirası ile yapılan birikimleri kurdaki değişime karşı korumak amacıyla “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap” ve “Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap”ı devreye aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Yeni uygulamaya aldığımız mevduat ürünlerimiz ile tasarrufu ön plana çıkarırken, birikimi olan müşterilerimizi de kur riskine karşı korumalı hale getiriyoruz” dedi. Yeni Mevduat ürünlerine stopaj oranı uygulanmadığını vurgulayan Mendi, “Yeni ürünlerimiz yabancı para mevduatı olan müşterilerimizi TL’ye geçişe teşvik edecek” diye konuştu. Mendi, TEB olarak sektörde TL tasarrufun önemini vurgulamaya devam edeceklerini ve yeni ürünlerin, bankacılık sektörünün bilanço yapısını destekleyeceğine inandığını kaydetti.

DÖVİZ’DEN TL’YE DÖNÜŞÜME TEŞVİK

“Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap”, bankada 20/12/2021 tarihinde mevcut olan ABD Doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden döviz tevdiat hesaplarını dönüşüm kuru üzerinden Türk Lirasına çevirerek, Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap’ı açtıran yurt içi yerleşik gerçek kişiler için geçerli olacak. Hesap TL bazlı ve 3 ay, 6 ay ve 1 yıl vadelerde açılacak. Vade sonunda hesap faiz oranı, hesaplanan kur değişim oranı ile kıyaslanacak, kur değişim oranı hesap üzerindeki faiz oranından daha yüksek ise Hesap’a yüksek olan oran üzerinden faiz tahakkuk edecek. Hesaplanan oran daha düşük ise faiz tahakkuku mevcut oran üzerinden gerçekleşecek. Bu ürün için stopaj da uygulanmayacak. Hesap vade sonunda kapatılarak bakiye Müşteri’nin TL Vadesiz Mevduat Hesabına aktarılacak. Müşteri bu hesabı bir kez açabilecek.

TL BİRİKİMLER KUR DEĞİŞİMLERİNE KARŞI KORUNACAK

“Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap” ise vadeli mevduat özelliklerine sahip bir mevduat hesabı. TL bazlı hesap, 3, 6, 9 ve 12 ay vadelerde açılabilecek. Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat Hesap’taki diğer maddeler bu hesap için de geçerli olacak. Müşteri Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesap’ında devam etmek isterse, vade sonunda otomatik temdit edebilecek ya da yeni yeni bir sözleşme imzalayarak yeni bir hesap açılışı yapabilecek.

“Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ve “Döviz Tevdiat Hesabı Dönüşümlü TL Vadeli Mevduat” ürünleri önümüzdeki hafta itibariyle CEPTETEB İnternet Şubesi üzerinden de hizmete sunulacak.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@