banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Gelecek Varlık’tan 6 Ayda 313 Milyon TL Tahsilat

Gelecek Varlık Sezin Ünlüdoğan, “Bugüne kadar 1,9 milyar TL kaynak aktardığımız bankacılık sisteminin güvenilir bir iş ortağı olmaya devam ediyoruz” dedi.

Finans 31.08.2021, 16:30 Melike Kaya Bayram
1944
Gelecek Varlık’tan 6 Ayda 313 Milyon TL Tahsilat

Satın alınan anapara ve tahsilat büyüklüğü ile varlık yönetimi sektöründe lider konumda bulunan Gelecek Varlık, yılın ilk yarısında tahsilat tutarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35,1 artırdı. Bu dönemdeki toplam tahsilatı 313 milyon TL olarak gerçekleşen şirket, aktif toplamını 1,2 milyar TL'ye çıkardı. Gelecek Varlık yılın ilk yarısında 29 bin borçlu işletme ve bireysel borçluyu daha finansal özgürlüğüne kavuşturdu.

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte ekonomide yaşanan normalleşmenin ödeme gücünü artırdığına ve borçluların pandemi döneminde erteledikleri ödemelerinin üçte bir oranında hız kazandığına dikkat çeken Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan şunları söyledi:

“Yılın ilk 6 ayı sonunda 2020’nin ilk yarısına göre tahsilatımızı yüzde 35 arttırarak 313 milyon TL'ye taşıdık.Bugüne kadar 1,9 milyar TL kaynak aktardığımız bankacılık sisteminin güvenilir bir iş ortağı olmaya ve borçlulara sunduğumuz seçeneklerle tahsilat işlemlerini kolaylaştırmaya devam ediyoruz.Kuruluşumuzdan bu yana finansal özgürlüğüne kavuşturduğumuz toplam borçlu sayısı 500 bine yaklaştı. Yılın ikinci yarısında bu sayının daha da artacağına inanıyoruz.”

“BANKALAR YILI DAHA DÜŞÜK BİR TGA RASYOSU İLE TAMAMLAYABİLİR”

Ekonomik Reform Paketi kapsamında varlık yönetim şirketlerinin güçlendirilmesi yönünde atılan adımların finans sektörüne canlılık getirdiğini belirten Ünlüdoğan şunları söyledi:

“Tahsili Gecikmiş Alacak (TGA) rasyosu, BDDK’nın takibe düşen alacaklara uyguladığı süre uzatımının bitmesinin ardından bir miktar artabilir. Fakat varlık yönetim sektörüne yeni portföy satışlarının yapılmasının, bankaların yılı daha düşük bir TGA rasyosu ile tamamlayabilmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Finansal kuruluşların sadece donuk alacaklarının değil, canlı alacaklarının da varlık yönetim şirketlerine satabilmesinin önünü açan yeni yönetmeliğin de bankacılık sektörünün aktif kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@