banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Hedef 100 Milyon Dolarlık İşlem Hacmi

WorqCompany, mikro ve küçük e-ticaret işletmelerinin finansa erişimini kolaylaştıracak 'Anında Ticaret Finansmanı' projesini hayata geçirdi.

Finans 10.02.2022, 11:20 Melike Kaya Bayram
135
Hedef 100 Milyon Dolarlık İşlem Hacmi

Girişimcileri destekleyen ve yeni işini kolayca kurup, güvenilir bir iş desteği arayanlara hizmet veren WorqCompany, mikro ve küçük e-ticaret işletmelerinin finansa erişimini kolaylaştıracak 'Anında Ticaret Finansmanı' projesini hayata geçirdi. Bu sistemle işini büyütmek isteyen ancak ürün tedarik etme konusunda finansman sıkıntısı yaşayan e-ticaret yapan işletmelere destek vereceklerini belirten WorqCompany Kurucu Ortağı Cem Baytok, Anında Ticaret Finansmanı ile hedeflerinin 100 milyon dolarlık işlem hacmi olduğunu söyledi. Baytok, konuyla ilgili ayrıntıları anlattı.

ÖNCELİĞİMİZ E-TİCARET YAPAN İŞLETMELER

Ticaret yapıyorsanız, bir işletmeniz ya da e-ticaret mağazanız varsa, her zaman yeni ürünlere ihtiyacınız olur. Alacağınız yeni ürünlerin iş hacminizin büyümesine büyük katkı sağlayacağını bilirsiniz ama şartlarınız uygun olmadığı için ürün tedariği yapamazsınız. Geleneksel finans kuruluşları da, ürününüzün ve işletmenizin satış potansiyeline değil mevcut finansal gücünüze bakarak sizle çalışıp çalışmama kararı alırlar. WorqCompany, yeni ve kazanç paylaşımına dayalı bir yaklaşımla satılacak ürünlerin en uygun koşullarla ve görece büyük ölçekte alınmasını finanse eder. "Anında Ticaret Finansmanı" sisteminin bu alanda yol açıcı olacağına inanıyoruz Bu sistemde önceliğimiz e-ticaret yapan veya ürün ya da hizmetini e-platformlar üzerinden satan işletmeler. 'Anında Ticaret Finansmanı' ile e-ticaret yapan işletmeler, ödeme vadeleri, ürünlerinin satış vadeleri ve stok çevrim hızı ile uyumlu şekilde ayarlanmış bir ticari alışveriş yöntemi ile, satış kapasitelerini birkaç kar arttıracak bir avantaj elde ediyorlar.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

WorqCompany web sitesi üzerinden aldığımız başvuru sonrası ürünlerle ilgili işletmenin WorqCompany akıllı teknolojileri desteği ile yapılıyor. Analizimiz pozitif yöndeyse başvuran işletme satın almak istediği ya da satın almayı vaadettiği ürünlerle ilgili bize tedarikçilerinden proforma faturalar yolluyor. O proforma faturalar bazında iş ortağımızın gösterdiği tedarikçiden bu ürünleri peşin fiyatıyla satın alıyoruz ve uygun vadeli bir geri ödeme planı ile iş ortağımıza satış amaçlı veriyoruz. İş ortağımız bu ürünleri kendi dijital platformları veya e- pazar yerlerinde sattıktan sonra vadeli ürün bedelini bize ödüyor. Vadeyi planlarken kişinin ya da işletmenin muhasebe kayıtlarından bu ürünü hangi hızla satabildiğine, pazaryerinden ne hızla sipariş aldığına bakıyoruz ve buna uyumlu bir iş planı oluşturuyoruz. Ürünlerin satış performansını takip ederek, başarı elde edildikçe sağladığımız finansmanı arttırıyoruz.

ÖNCELİĞİMİZ SATICININ BİZDEN DAHA FAZLA KAZANMASI

Bu sistemde aslında bir iş ortaklığı kurmuş oluyoruz. Örnek vermek gerekirse; bize başvuran işletme tedarik etmek istediği üründen kendi kapasitesiyle 10 birim satabilecekken bizim aracılığımızla 40 birim satabilir hale geliyorsa, bu 10 birim üründen 100 lira kazanmak yerine 40 birim üzerinden 400 lira kazanması mümkün. Eğer böyle bir kazancı birlikte yaratabiliyorsak biz de makul oranlarda payımızı alıyoruz. Ama buradaki pay bölümünde birinci kuralımız satıcının bizden daha çok para kazanması. İkinci kuralımız ise aldığımız riske paralel bir getiri elde etmek.

WORQCOMPANY PLATFORMU ÜYESİ OLMAK DAHA AVANTAJLI

Tanımadığımız bir işletmeyle girdiğimiz iş ortaklığında doğal olarak riskimiz daha fazla olduğu için taleplerimiz de daha fazla oluyor. Ama işletme WorqCompany platformu müşterisi haline geldiğinde ve karşılıklı işbirliğimiz arttığında biz de sağladığımız finansmanı giderek artıyoruz. WorqCompany platformu içerisinde finansal faaliyetlerini görebildiğimiz, kendi sistemimiz içerisinde raporlamasını düzgün yapabilen, finansal verilerine ve ticari performansına şeffaf şekilde erişebildiğimiz müşterilerimizle kurduğumuz ticari ilişki çok daha güvenli oluyor. Riskimiz azaldıkça kazanma oranı beklentimiz de ona paralel olarak daha düşük.

'ANINDA TİCARET FİNANSMANI' PİYASADA ALANINDA BİR İLK

"Anında Ticaret Finansmanı" sisteminde gerçekleşmiş alacaklar üzerinden factoring şirketi mantığında bir işlem yapmıyoruz. Aksine henüz daha satmadığımız, gerçekleşmemiş bir alacak üzerinden, riski de paylaşarak satmayı planladığınız ürünün tedariğinde finansman sağlıyoruz. Bu özellikleriyle de piyasada ilk ürünüz.

E-İHRACAT'A YÖNELİK YENİ PROJELERİMİZ VAR

"Anında Ticaret Finansmanı" hem alıcılar hem de tedarikçiler için farklı avantajlar sunuyor. Alıcılar açısından; hızlı tedarik avantajı, verimli işletme sermayesi yönetimi, stratejik tedarikçilerle kesintisiz iletişim ve satış hızına uygun planlama fırsatları sunarken, tedarikçiler için tedarikçi network'üne dahil olma, peşin mal satışı, alıcının risklerini düşüren bir finansman süreci ve ürün kapasitesini artırma imkanı tanıyor. Ayrıca e-ihracat yapan işletmeler için de aynı sistemi uygulayabiliyoruz. Hatta ürünlerin ABD'de, İngiltere'de ya da Avrupa'daki depolarda stoklanmasına kadar giden iş ortaklıklarına girebiliyoruz. İhracata yönelik mevcut paketlerimize çok yakında yenileri de eklenecek.

HEDEFİMİZ 5 YILDA 100 MİLYON DOLARLIK İŞLEM HACMİNE ULAŞMAK

"Anında Ticaret Finansmanı" sistemimizde son 4 aydır pilot uygulama devam ediyordu. İçerideki kullanıcılar artan tutarlarda ortak iş yaptılar ve model başarılı bir şekilde yürütüldü. Gerçekleştirdiğimiz lansmanla birlikte ilk etapta 250-300 işletmenin bu sistemden yararlanmasını bekliyoruz. Yıl sonuna kadar da bu sayının 1000'e çıkacağını düşünüyoruz ve hazırlığımızı buna göre yapıyoruz. Birkaç yıl içinde 30 binin üzerinde işletmenin sistemden yararlanacağını düşünüyoruz. İlk aşamada bu işlemler için 1 milyon dolarlık bir kaynak ayırdık. Kısa sürede bu kaynağı 10 milyon doların üzerine çıkaracağız.''

Başvurular WorqCompany web sitesi üzerinden

"Anında Ticaret Finansmanı"na başvurmak için WorqCompany'nin web sitesi www.worqcompany.com üzerinden ilgili alandaki formu doldurmak yeterli.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@