banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

İş Bankası’nın Geleceğe Orman Uygulamasına Uluslararası Ödül

Türkiye İş Bankası’nın Geleceğe Orman uygulaması, Gartner Eye on Innovation for Financial Services Awards’ta birincilik ödülüne layık görüldü.

Finans 14.11.2022, 15:40 Melike Kaya Bayram
36
İş Bankası’nın Geleceğe Orman Uygulamasına Uluslararası Ödül

Türkiye İş Bankası’nın sürdürülebilir bir gelecek hedefi kapsamında geçtiğimiz yıl TEMA Vakfı iş birliğiyle İşCep’te hayata geçirdiği Geleceğe Orman uygulaması, dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketlerinden Gartner’ın düzenlediği Eye on Innovation for Financial Services Awards’ta EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde birinci oldu.

Barselona’da düzenlenen Gartner Sempozyum ITExpo’da finans kuruluşlarının kıdemli IT yöneticilerinden oluşan izleyici karşısında finalist olarak yarışan Geleceğe Orman, en yüksek oyu alarak birincilik ödülünü kazandı.

Bankanın Eylül 2021’de İşCep’te müşterileriyle buluşturduğu uygulamada, kullanıcıların çevreye duyarlı bankacılık işlemleri ve günlük hayatlarındaki aktivitelerle topladıkları karbon puanlar, TEMA Vakfı aracılığıyla fidan bağışına dönüşüyor.

Çevre için eyleme geçme ihtiyacına, günlük hayat akışında yenilikçi bir yanıt oluşturan ve oyunlaştırma kurguları ile zenginleştirilen Geleceğe Orman’ın katılımcı sayısı 200 bine yaklaşırken, uygulama aracılığıyla bugüne kadar 80 bin fidan bağışlandı. Banka, uygulama kapsamında ilk üç yılda toplam 1 milyon fidan dikmeyi hedefliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, ödüle ilişkin yaptığı değerlendirmede, kurum içi inovasyon projesi olan Geleceğe Orman ile Gartner gibi prestijli bir kurumdan ödül almaktan memnuniyet duyduklarını vurguladı. Sezen, Türk bankacılık sektöründe alanında bir ilk olan Geleceğe Orman’ın, sadece sürdürülebilir gelecek hedefi kapsamında yürütülen bir proje olmadığını, aynı zamanda anlık olay tabanlı puan mekanizması ve robotik otomasyondan faydalanan yapısıyla müşterilerin günlük yaşam aktiviteleriyle bankacılık işlemlerini birleştirerek ekosistem oluşturmaya yönelik inovatif bir uygulama olduğunu ifade etti. 

Geleceğe Orman ile kullanıcıların karbon ayak izini azalttıklarını, onların günlük yaşantılarıyla etkileşimli şekilde daha çevre dostu bir yaşam sürmelerine aracılık ettiklerini belirten Sezen, şöyle dedi: “Geleceğe Orman’ın uluslararası alanda takdir görmesi ve inovasyon açısından ilham kaynağı olarak değerlendirilmesi bizim için mutluluk verici. Daha sürdürülebilir bir gelecek hedefi kapsamında müşterilerimize değer yaratmak için hayata geçirdiğimiz Geleceğe Orman gibi Bankamızın fark yaratan, yenilikçi ürün ve hizmetlerini geliştirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@