banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

“Kesintisiz Enerji Artık Bir Zorunluluk”

Kesintisiz enerjinin afet durumlarında ne kadar önemli olduğunu belirten Elvan Aygün, enerji depolamanın artık bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Finans 28.02.2023, 08:35 Melike Kaya Bayram
26
“Kesintisiz Enerji Artık Bir Zorunluluk”

Aha Teknoloji Satış Direktörü Elvan Aygün, kesintisiz enerjinin hayati önem taşıdığını ve artık bir zorunluluk olarak karşımıza çıktığını belirtti.

Aygün; “Kesintisiz enerji özellikle afet durumlarında artık bizim için bir zorunluluk. Herhangi bir afet durumda en çok ihtiyacımız olan şey kesintisiz ve acil enerji. Kesintisiz ve acil enerji birinci basamaktayken kesintisiz acil iletişim ikinci basamakta. Çok hızlı müdahale ise üçüncü basamakta. Fakat ikinci ve üçüncü basamağı kesintisiz acil enerjiniz olmadığında yapamazsınız. Bunun için bizim artık enerjide kendimize yetebilir olmamız lazım. Enerji depolama sistemleri bu hususta çok önemli.” dedi.

KENDİNE YETEBİLEN BİNALARA İHTİYACIMIZ VAR

Acilen kendine yetebilen ekolojik binalara ihtiyacımız olduğunu belirten Aygün,belli alanlarda ve belli lokasyonlarda daima emre amade tutulan enerji depolama sistemlerinin önemli olduğunun altını çizdi.

Kapalı çevrim olarak, şebeke yoksa bile sanal bir şebeke yaratabilecek mühendislik gücümüz olduğunu belirten Elvan Aygün; “Artık lokasyon olarak bunu sağlayabilmemiz lazım.Enerji depolama sistemlerinden artık faydalanmak zorundayız.Bu sadece şebeke özelinde de olmak zorunda değil. Bireysel olarak biz de bunu kullanabiliriz.” dedi.

Ev tiplerinde kullanılabilecek rüzgar türbinleriolduğunu sözlerine ekleyen Aygün;“Daha hafif olan flexible paneller var, bunları tercih edebilirsiniz. Şebeke hiç yokken kendi binanızın enerjisini sağlayabilirsiniz. Enerji depolama sistemi, güneş ve rüzgar enerji sistemi ile sorunsuz çalışacaktır. Güneş yoktu ne yapalım gibi bir durumda da depolama ve rüzgarın devamlılığı ile birlikte enerji üretimini sağlayabilirsiniz. Bizim burada kesintisiz, ucuz ve temiz enerjiye hayati olarak ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı.Bundan sonra yapılaşma sağlanırken bu hesaplar göz ardı edilmemeli.” dedi.

Kurulacak enerji depolama sistemleriyle site, apartman hatta villa bazlı olarak enerji depolamanın çok kolay olduğunu belirten Aygün, tüm mahalle ya da şehirde enerji şebekesi kesildiğinde, enerji depolama sistemi bulunan apartmanların her daim enerjiye erişebileceklerini söyledi. Aygün; konut anlamında bu sistemlerin çok büyük yatırımlar gerektirmediğini de vurguladı.

HER BATARYA AYNI DEĞİL

Enerji depolanacak bataryaların özelliklerinin de çok önemli olduğunu belirten Elvan Aygün; “Her batarya aynı değil. Bir batarya 4 saatte dolar, başka bir batarya 1 saatte dolar. Bu neden önemli, şebekeye arz etmeniz gereken bir enerji var. O bataryayla yapabileceklerinizin limiti kısıtlı olur. Sisteme ne kadar hızlı tepki verirseniz o kadar başarılı olursunuz. Enerji yönetmek demek milisaniyelik bir iş. Bizim kendi invertörlerimizde 20 milisaniyede sisteme tepki veriyor. Yani dünyanın en hızlı teknolojisi, bundan daha hızlısı yok.” dedi.

Aygün, sistemlerinin şebeke daha hiçbir şeyi hissetmeden şebekeye tepki verdiğini vurgulayarak, bu invertörlerin doğru bataryalarla, doğru enerji yönetim sistemi, doğru batarya yönetim sistemi ile kullanıldığında çok başarılı sonuçlara ulaşıldığını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@